ΚΟΣΜΟΣ

«Βράζουν» ΗΠΑ και Καναδάς: 150 εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος του καύσωνα

«Βράζουν» ΗΠΑ και Καναδάς: 150 εκατομμύρια άνθρωποι στο έλεος του καύσωνα
AP Photo/Elaine Thompson

Κύμα καύσωνα «χτυπάει» αυτό το Σαββατοκύριακο τις ανατολικές ΗΠΑ καθώς το θερμόμετρο «άγγιξε» τους 35 βαθμούς σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Όπως ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, σχεδόν 150 εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες που θα πλήξουν μια μεγάλη έκταση, από τις μεσοδυτικές Πολιτείες μέχρι τα παράλια του Ατλαντικού.

Η υπηρεσία κάλεσε τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα πίνοντας πολλά υγρά, φροντίζοντας τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, περιορίζοντας τις δραστηριότητές τους στο ύπαιθρο και μη αφήνοντας ζώα ή παιδιά μέσα σε αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος της Νέας Υόρκης άνοιξε 500 χώρους στους οποίους οι κάτοικοι μπορούν να βρουν λίγη δροσιά ενώ ο αγώνας του τριάθλου που ήταν προγραμματισμένος για αύριο αναβλήθηκε λόγω της ακραίας υγρασίας και της υψηλής θερμοκρασίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός Ιούνιος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, κυρίως λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη.

Ο καύσωνας αναμένεται ότι θα πλήξει και πολλές περιοχές του ανατολικού Καναδά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ