ΚΟΣΜΟΣ

Τσακώθηκαν και η κοπέλα του τον... κατέδωσε στην αστυνομία για κατοχή μαχαιριού!

Τσακώθηκαν και η κοπέλα του τον... κατέδωσε στην αστυνομία για κατοχή μαχαιριού!
AP Photo/Thibault Camus

Ένας άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού για κατοχή ενός μικρού πτυσσόμενου μαχαιριού, καθώς η κοπέλα του, με την οποία είχε προηγουμένως μια διένεξη, ειδοποίησε την αστυνομία ότι ο φίλος της σχεδίαζε μια «επίθεση».

Ο 34χρονος, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, προετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε μια πτήση με προορισμό την Βαρκελώνη, όταν η κοπέλα του κάλεσε την αστυνομία και προσποιούμενη ότι ήταν η αδελφή του, κατήγγειλε ότι εκείνος «σχεδίαζε να εξαπολύσει μια επίθεση».

Ο άνδρας συνελήφθη χωρίς να σημειωθεί κάποιο συμβάν κατά την επιβίβαση, αφού πέρασε τους ελέγχους ασφαλείας. Είχε στις χειραποσκευές του ένα μαχαίρι - στην πραγματικότητα μια μικρή μεταλλική λεπίδα, πτυσσόμενη από ένα στήριγμα μεγέθους μιας πιστωτικής κάρτας.

Είπε στην αστυνομία ότι είχε ξεχάσει ότι η λεπίδα ήταν μέσα στην τσάντα του.

Η κοπέλα του συνελήφθη κατά τη διάρκεια της μέρας για ψευδή καταγγελία. «Φαίνεται ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση μετά από ένα καβγά», είπε η πηγή, που βρίσκεται κοντά στην υπόθεση.

Ο άνδρας θα δικασθεί τη Δευτέρα στο δικαστήριο της Κρετέιγ, στα προάστια του Παρισιού, για την κατοχή και τη μεταφορά του μαχαιριού, και η κοπέλα του για ψευδή καταγγελία και παρακώλυση εναέριας κυκλοφορίας: Το αεροσκάφος, στο οποίο ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί ο φίλος της, εκκενώθηκε για ελέγχους ασφάλειας και η πτήση καθυστέρησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ