ΚΟΣΜΟΣ

Τα αγαπημένα γεύματα 9 διαβόητων απολυταρχών: Σούπα με πτερύγια καρχαρία, κόμπρες και λαζάνια (Pics)

Τα αγαπημένα γεύματα 9 διαβόητων απολυταρχών: Σούπα με πτερύγια καρχαρία, κόμπρες και λαζάνια (Pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια από τις πιο ευχάριστες απολαύσεις στη ζωή είναι το φαγητό. Υπάρχουν πιάτα που μας είναι αδιάφορα και άλλα που λατρεύουμε.

 

Πρόσφατα η Victoria Clark και η Melissa Scott έγραψαν το βιβλίο «Dictators' Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants» στο οποιό παρουσιάζουν τα αγαπημένα πιάτα και τις συνήθειες (όσον αφορά στο φαγητό) απολυταρχών.

Κιμ Γιονγκ Ιλ

17861967

Ο Κιμ Τζονγκ-ιλ που ήταν γνωστός ως «Πολυαγαπημένος Ηγέτης» λάτρευε τις σούπες. Αγαπημένη του ήταν αυτή που είχε πτερύγια καρχαρία. Μια δεύτερη η η σούπα με κρέας σκύλου, καθώς νόμιζε πως ενίσχυε τον ανδρισμό του.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε επίσης μια ομάδα γυναικών που έλεγχαν αν όλοι οι κόκκοι ρυζιού που του σερβίρονταν ήταν ίδιοι μεταξύ τους σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Αδόλφος Χίτλερ

1436019

Για ιδεολογικούς λόγους ήταν χορτοφάγος, αλλά θεωρείται ότι επρόκειτο για μια επιλογή που είχε να κάνει και με προβλήματα υγείας που είχε (δυσκοιλιότητα). Κατά τα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έτρωγε μόνο πουρέ πατάτας και σούπα. Είχε μια ομάδα 15 δοκιμαστών: Σε περίπτωση που ήταν ζωντανοί μετά από 45 λεπτά, τότε έτρωγε.

Ιωσήφ Στάλιν

2421013

Ο Σοβιετικός ηγέτης λάτρευε την παραδοσιακή Γεωργιανή κουζίνα (από όπου και καταγόταν). Περιελάμβανε καρύδια, σκόρδο, δαμάσκηνα, ρόδια και κρασί. Του άρεσαν τα παιχνίδια με αλκοόλ και μεγάλα δείπνα τα οποία ετοίμαζαν οι προσωπικοί του σεφ, ένας εκ των οποίων ήταν ο Σπυρίδων Πούτιν, παππούς του νυν προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Μπενίτο Μουσολίνι

1510451

Ο Μουσολίνι προτιμούσε να τρώει μια απλή σαλάτα με όχι πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο, με λάδι και φρέσκο χυμό λεμονιού. Θεωρούσε τη γαλλική κουζίνα ανάξια λόγου. Του άρεσε να τρώει στο σπίτι με τη σύζυγό του, Ρακέλε, και τα πέντε παιδιά τους.

Ίντι Αμίν

2448480

Λάτρης του ψητού κατσικιού, της κασάβα και του ψωμιού από κεχρί. Λέγεται πως έτρωγε μέχρι και 40 πορτοκάλια την ημέρα, επειδή τα θεωρούσε «φυσικό Βιάγκρα». Υπάρχουν αναφορές ότι είχε επιδοθεί και σε κανιβαλισμό. Όταν , από την Ουγκάντα εξορίστηκε στη Σαουδική Αραβία ξετρελάθηκε με την πίτσα και κοτόπουλο από τα KFC. Για ένα διάστημα του άρεσε πολύ ο,τιδήποτε βρετανικό, οπότε και συνήθιζε να πίνει τσάι το απόγευμα.

Πολ Ποτ

Capture copy

Ο Πολ Ποτ απολάμβανε πιάτα από αγριογούρουνο και κόμπρα. Του άρεσε το μπράντι και το κινεζικό κρασί.

Νικολάε Τσαουσέσκου

1117215

Στον Ρουμάνο ηγέτη άρεσαν τα λαζάνια για χορτοφάγους, μαζί με ένα αυγό που είχε χτυπηθεί σε sour cream, ο κυπρίνος και η «χωριάτικη» σαλάτα με ντομάτα, κρεμμύδι και φέτα, με συνοδεία μπριζόλας. Απέφευγε να τρώει φαγητό που δεν είχε δοκιμαστεί.

Φρανσίσκο Μασίας Νγκέμα

Old Equatorial Guinean 1000 pesetas banknote 1969

Στον δικτάτορα της Ισημερινής Γουϊνέας άρεσε να πίνει «bhang», ένα τσάι φτιαγμένο από φύλλα κάνναβης και ιμπόγκα, μια ρίζα με παραισθησιογόνες ιδιότητες. Λέγεται επίσης πως ήταν κανίβαλος, και ότι είχε κρανία το ψυγείο του.

Φρανσουά «Πάπα Ντοκ» Ντιβαλιέ

9503588

Ήταν διαβητικός με καρδιακά προβλήματα με αποτέλεσμα να μην τρώει πολλά πράγματα.Στο τέλος της ζωής του, το 1971, η γυναίκα του έπρεπε να τον ταΐζει με το κουτάλι. Μετά το φαγητό του άρεσε να κατεβαίνει σε ένα μπουντρούμι που είχε τοίχους βαμμένους κόκκινους και να βλέπει αντιπάλους του να υποβάλλονται σε βασανιστήρια.

(Κείμενο: businessinsider.com - Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Wikipedia )

ΔΗΜΟΦΙΛΗ