ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αστακός – λαχείο: Οι πιθανότητες μιας τέτοιας ψαριάς; 1/30 εκατομμύρια!

Αστακός – λαχείο: Οι πιθανότητες μιας τέτοιας ψαριάς; 1/30 εκατομμύρια!

Είναι η Eve: Άλλο ένα… θύμα της σπάνιας ομορφιάς της. Ο, εξαιρετικής σπανιότητας, αστακός, θα είναι από εδώ και στο εξής κάτοικος όχι των νερών του Μέριλαντ αλλά ενός ενυδρείου.

Ο ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου σε προάστιο της Ουάσινγκτον έκανε το συνηθισμένο κοσκίνισμα στην ψαριά του, όταν έπεσε πάνω σε κάτι ασυνήθιστο: Έναν αστακό με όστρακο πορτοκαλί και μαύρο.

Αποδείχτηκε πως επρόκειτο για ένα σπάνιο Calico αστακό. Οι πιθανότητες για μία τέτοια ψαριά είναι μία στα 30 εκατομμύρια!

190114135823 01 calico lobster exlarge 169

Πηγή φωτογραφίας: CNN

Όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου, αρχικά δεν αναγνώρισε το σπάνιο είδος του μαλακόστρακου, απλώς τον θεώρησε ξεχωριστό και θέλησε να τον κρατήσει αντί να γίνει το… δείπνο κάποιου. Αποφάσισε πως ήταν θηλυκό και τον ονόμασε Eve.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του Εθνικού Ενυδρείου στη Βαλτιμόρη και έμαθε πόσο ξεχωριστή ήταν η Ιβ.

190114140247 03 calico lobster exlarge 169

Πηγή φωτογραφίας: CNNi

Σύμφωνα με το αρμόδιο Ινστιτούτο για αστακούς του Πανεπιστημίου του Μέιν, ο αμερικανικός αστακός μπορεί να είναι μπλε, κίτρινος, ριγέ, ακόμα και αλμπίνος. Ωστόσο, ο Calico αστακός είναι εξαιρετικά σπάνιος – αν και οι πιθανότητες να πετύχει κάποιος αλμπίνο είναι ακόμη πιο σπάνιες, μία στα 100 εκατομμύρια!

Προς το παρόν, αν και πολλά ακουάριουμ από ολόκληρη τη χώρα διεκδικούν το ιδιαίτερο αυτό μακαλόστρακο, το επόμενο σπίτι της Eve παραμένει άγνωστο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ