ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χάλκη

Επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία: Ιστορική επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χάλκη
REUTERS/Murad Sezer

Στη Χάλκη έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται και ξεναγείται στη Θεολογική Σχολή.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα, τους οποίους υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι Κώστας Γαβρόγλου, Γιώργος Κατρούγκαλος και Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.


Çipras, Heybeliada Ruhban Okulu'nda

Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνάντηση με τον Μπ. Γιλντιρίμ

Μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψή του στη Χάλκη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ξεναγός» του θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα τόσο ιστορικό μέρος»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στην Αγία Σοφία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Αγία Σοφία, το ιερό σύμβολο της ορθοδοξίας, συνοδευόμενος από τον Κώστα Γαβρόγλου, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Μ. Μπόλαρη αλλά και τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην ξενάγηση.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, λέγοντας μόνο ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ