ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάξος: Ένα κοτσάκι και ένα κρητικό μαχαίρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νάξος: Ένα κοτσάκι και ένα κρητικό μαχαίρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Νέα Δημοκρατία

Με ένα κοτσάκι (μαντινάδα) υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νάξου τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Νάξου και δημοτικούς συμβούλους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της οικονομίας του νησιού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε χρόνο η ένωση εξάγει συνολικά 50 με 60 τόνους προϊόντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στο Φιλώτι, όπου τον υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού με ένα ακόμη κοτσάκι, του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα και κυρίως τα περίφημα τοπικά τυριά τους. Το Φιλώτι είναι ένα κτηνοτροφικό χωριό όπου ζουν 1800 μόνιμοι κάτοικοι και στο οποίο εκτρέφονται 50 χιλ. αιγοπρόβατα. Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο παπάς του χωριού, του θύμισε ότι τους είχε επισκεφθεί ξανά μαζί με τον πατέρα του το 1990, λίγες μέρες αφού είχε εκλεγεί πρωθυπουργός.

Μετά το Φιλώτι, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε στην Απείρανθο όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό τους εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου και ένα κρητικό μαχαίρι καθώς όπως του ανέφεραν οι κάτοικοι, το χωριό τους έχει πολύ στενές σχέσεις με την Κρήτη. Σε διάλογο μάλιστα που είχαν, του είπαν πως «όπου πηγαίνεις σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι». Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και πρόσθεσε πως «εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με μία βόλτα στο χωριό και ανανέωσε το ραντεβού του για μετά τις εκλογές όταν και ελπίζει να επισκεφθεί τη Νάξο ως πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ