ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι «διαξιφισμοί» στη Βουλή για την Βασιλική Θάνου

Νέοι «διαξιφισμοί» στη Βουλή για την Βασιλική Θάνου
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση το αίτημα που διατύπωσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για αναβολή της συζήτησης διορισμού του διαδόχου της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Βασικό επιχείρημα των δύο κομμάτων ήταν πως εκκρεμεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγε η «έκπτωτη» τέως πρόεδρος Βασιλική Θάνου μετά την διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα ασυμβίβαστα του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ μπορεί να καθυστερήσει έως και 4 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Με την κυβερνητική θέση συμφώνησαν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση που ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία για τον για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Αντιπροέδρου και δύο τακτικών μελών - εισηγητών, αντίστοιχα, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως θα απέχει της ψηφοφορίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιτέθηκε στην κ. Θάνου αλλά και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη για τη ερώτηση που κατέθεσε συγγενική σχέση προτεινόμενου μέλους στην Επιτροπή με την κόρη του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Διάδοχος της Βασιλικής Θάνου ορίστηκε ο Γιάννης Λιανός με μεγάλη εμπειρία, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε θέματα ανταγωνισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ