ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Το πολεμικό υλικό της Λέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες

Αποστολάκης: Το πολεμικό υλικό της Λέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες
ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε σήμερα την κλοπή πολεμικού υλικού από στρατόπεδο της Λέρου.

Μιλώντας στους Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στον Alpha, ο Βαγγέλης Αποστολάκης είπε: «Το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες». Προσέθεσε δε ότι: «Οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών Αρχών. Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα. Δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε. Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις, αλλά στα σοβαρά ζητήματα είναι σοβαρός. Όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πατριώτες και αγαπούν αυτό που κάνουν. Τα μέτρα ασφαλείας είναι σχετικά με το τι παρέχεται σε κάθε μονάδα».

Ο Ερντογάν

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στις κινήσεις του Ερντογάν: «Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω, μιας και ο στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου. Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο τέως υπουργός Άμυνας απάντησε πως «όλα παίζουν με πιθανότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ