ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστούγεννα 2019: Τα κάλαντα στους πολιτικούς, ο γρίφος για τον Πρόεδρο και το χωριό του Αβέρωφ

Χριστούγεννα 2019: Τα κάλαντα στους πολιτικούς, ο γρίφος για τον Πρόεδρο και το χωριό του Αβέρωφ
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Με παιδικές φωνές και χαρούμενες μελωδίες γέμισε το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παιδιά και σύλλογοι έψαλαν τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ από την εκδήλωση στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν έλειψαν και τα «πηγαδάκια» ανάμεσα στον ίδιο και τους δημοσιογράφους, για τις πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα για το θέμα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι φαίνεται να υπενθύμισαν στον κ. Μητσοτάκη την ατάκα που είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο στη Φώφη Γεννηματά, ότι τις σημαντικότερες αποφάσεις του τις λαμβάνει στο βουνό (ενν. το Μέτσοβο) και τον ρώτησαν τι θα πράξει αναφορικά με την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Υπήρξε, μάλιστα, αναφορά ως προς το γεγονός ότι το Μέτσοβο συνιστά την ιδιαίτερη πατρίδα του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Αβέρωφ (1910-1990).

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Μητσοτάκης: Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω...

- Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα.

Κατά τα λοιπά, στις 11:00 ο κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ». Ακολουθούν οι Σύλλογοι Ασιγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης».

Εξάλλου, στις 13:00, ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».



Τα κάλαντα στη Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στο γραφείο της στη Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους, μικρούς-μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε αγκαλιές. Ευχές πολλές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ειρήνη. Κάθε ευχή και μια ελπίδα.

Ας την κάνουμε μαζί αληθινή. Χρόνια Πολλά!» Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Χαρούμενες παιδικές φωνές τα έψαλαν στον Κουτσούμπα

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα είπε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό.

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία, μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κύπρου, ο λαός της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί του κόσμου.
Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλές γιορτές!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ