ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάμος: Αποδοκίμασαν το Νότη Μηταράκη για το προσφυγικό

Σάμος: Αποδοκίμασαν το Νότη Μηταράκη για το προσφυγικό
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιμέτωπος με δεκάδες πολίτες βρέθηκε την Κυριακή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων, στο Βαθύ της Σάμου.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νησί, εξαιτίας των ιδιαίτερα αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το samos24.gr, ο υπουργός, κατά την άφιξή του στο νέο ΚΥΤ, συνοδεία του ειδικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνου Λογοθέτη, δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων, αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε», σημείωσε ο κ. Μηταράκης, δεχόμενος τα παράπονα των πολιτών.

Ο ίδιος, εξάλλου, δεσμεύτηκε πως θα επισκεφτεί ξανά τη Σάμο σε 10 ημέρες.

Στη συνέχεια, μετέβη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, το δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλεξάνδρο Λυμπέρη.

Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμος Ανατολικής Σάμου προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις και σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Μηταράκη στο νησί ανέφερε τα εξής:

«Ο νέος Υπουργός ήρθε στο Δήμο , στο Δήμο που πλήττεται. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στις θέσεις μας, δέσμευση του το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ σε 10 ημέρες πάλι εδώ, στο ΔΗΜΟ μας. Προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ