ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για πρώτη κατοικία: Χυδαιότητες του ΚΙΝΑΛ

Γεωργιάδης για πρώτη κατοικία: Χυδαιότητες του ΚΙΝΑΛ
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του για την πρώτη κατοικία από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή βίντεο ομιλίας του που αναρτήθηκε από το ΚΙΝΑΛ στα ΜΜΕ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, o κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν υποστήριξε την πλήρη άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας -κάτι που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε εάν ακούσει ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του.

«Όλα αυτά τα είπα ενώπιον της κ. Γεννηματά, ομολογώ ότι τέτοια χυδαιότητα από το ΚΙΝΑΛ δεν την περίμενα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, και συμπλήρωσε:

«Φυσικά αυτοί που επλήγησαν από την κρίση δεν φταίνε και είναι σε θέση αδυναμίας, αυτοί πρέπει να προστατευτούν. Αλλά αυτοί που έχουν χρήματα και δεν πληρώνουνε, οι μπαταχτσήδες (…) αυτοί δεν πρέπει να προστατεύονται γιατί αυτό βλάπτει την οικονομία».

«Όταν λοιπόν έχω πει κάτι τόσο σαφές και το βίντεο έχει ανέβει στο λογαριασμό μου, το να πηγαίνει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, όπως θέλουν να λέγονται εν πάσει περιπτώσει και να αντιγράφει μεθόδους ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στα χειρότερά τους, με συγχωρείτε. Αυτό δεν τιμά την κ. Γεννηματά προσωπικά που ήταν παρούσα» είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και χρωστάνε δάνειο πρώτης κατοικίας να σπεύσουν στις τράπεζες έως τις 30 Απριλίου για να κάνουν αίτημα να ενταχθούν στην προστασία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Υπογράμμισε δε, ότι τα κριτήρια για την προστασία των δανειοληπτών έχουν ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως η τωρινή αφαίρεσε τη γραφειοκρατία. Υποχρέωσε, μάλιστα, όπως είπε, τις τράπεζες να έχουν υπαλλήλους που εξυπηρετούν τους δανειολήπτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν ξεπεράσει τις 60.000. για τον μικρό αριθμό των εκκαθαρίσεων, που φτάνουν τις 250 με 300, τόνισε πως όταν ανέλαβε την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση ήταν μηδενικές, έως τον Οκτώβριο έφτασαν τις 9 και το ότι σήμερα είναι 250, «είναι γεωμετρική άνοδος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ