ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Θα παρακολουθούμε στενά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Θα παρακολουθούμε στενά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων

«Είμαι ευτυχής που όλα τα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού αναφέρθηκαν στην έναρξη των έργων στο Ελληνικό», επεσήμανε ο υπουργός Επενδύσεων και Aνάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο του 8ου Regional Growth Conference.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη τα έργα στο Ελληνικό ξεκίνησαν με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών λόγω της δικαστικής διαμάχης δυο εταιρειών για το Καζίνο.

Ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και κατά πόσο τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

«Η καθυστέρηση των τεσσάρων μηνών μπορεί να καλυφθεί και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο υπουργός σημείωσε πως προχωρούν κι άλλες επενδύσεις, όπως η αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών, με προτεραιότητα τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας.

Για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως το α’ εξάμηνο υπήρξε μεγάλη αξιοποίηση και αυτό θα συνεχιστεί.

Για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως το σύνολο των δανείων θα εκταμιευθεί έως το τέλος Ιουλίου, ενώ για το Ταμείο Εγγυοδοσίας ανέφερε πως το πρόγραμμα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Ο υπουργός Επενδύσεων εξήρε το γεγονός πως η κυβέρνηση ενεργοποίησε πολύ γρήγορα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τόσο για τις μικρομεσαίες όσο και για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια τέτοια εξέλιξη και εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει ξανά καραντίνα στη χώρα.

Ερωτώμενος για τον αν θα γίνει ανασχηματισμός ο κ. Γεωργιάδης είπε πως κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και αυτό και πως για το συγκεκριμένο ζήτημα αποφασίζει μόνο ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ