ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίστομο: Το αμήχανο περιστατικό με την Κωνσταντοπούλου, τον Γλέζο και τον Γερμανό Πρέσβη

Δίστομο: Το αμήχανο περιστατικό με την Κωνσταντοπούλου, τον Γλέζο και τον Γερμανό Πρέσβη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ενώπιον ενός, τουλάχιστον, αμήχανου περιστατικού βρέθηκαν όσοι είχαν πάει το Σάββατο στο Δίστομο προκειμένου να τιμήσουν τα θύματα της ναζιστικής σφαγής. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να αποτρέψει τον γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο ζητώντας από το Βερολίνο να προχωρήσει στην αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου. Ο παρόντας στην εκδήλωση Μανώλης Γλέζος παρενέβη και συνόδευσε τον Πρέσβη της Γερμανίας, παρακάπτοντας τις αντιδράσεις της πρώην προέδρου της Βουλής. 

«Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής.Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτεμονοπώλιοτων ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη», λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το περιστατικό που σημειώθηκε στοΔίστομο με τον Γερμανό πρέσβη και σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την παρέμβαση τουΜανώλη Γλέζου.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέβασε ένα βίντεο από τη την επέτειο της σφαγής του Διστόμου και την ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

«Ο επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου για την πανηγυρική ομιλία ισχυρίσθηκε ότι έχει κάνει επίσημη μελέτη και ότι οι Γερμανικές Οφειλές δεν οφείλονται. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γερμανό πρέσβυ για την παρουσία του. Ο Μανώλης Γλέζος δεν αντέδρασε. Είναι δικαίωμά του.

Ο Μανώλης Γλέζος αντέδρασε μόνον όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε το αυτονόητο. Να καταβληθούν οι Γερμανικές Οφειλές. Να σταματήσει η κοροϊδία της κατάθεσης στεφάνων από το Κράτος εγκληματία, που μέχρι σήμερα αρνείται να συμμορφωθεί ακόμη και στην αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης για το Δίστομο, με την κάλυψη των Ελληνικών Κυβερνήσεων, που δεν υπογράφουν για την αναγκαστική εκτέλεση».

«Η αντίδραση του Μανώλη Γλέζου αμφισβήτησε το δικαίωμα στους άλλους να αντιστέκονται και να διεκδικούν, αν δεν το κάνουν όπως πρέπει, όπως επιβάλλει η πολιτική ορθότητα και οι καλοί τρόποι, όπως τους θεωρεί ο ίδιος. Στον καιρό μιας νέας κατοχής, που αφορά πρωτίστως τις γενιές που καλούνται να τη ζήσουν για δεκαετίες. Και η αντίδρασή του έφτασε μέχρι του σημείου να τοποθετήσει τη σημαία επάνω στο Μνημείο των θυμάτων, αφού με το ένα χέρι οδήγησε εκεί τον Πρέσβυ της Γερμανίας και με το άλλο έσπρωξε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι γιατί του έκλεινε το δρόμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το επεισόδιο με τον Γερμανό πρέσβη και η αντίδραση του Μανώλη Γλέζου

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή όταν ο Γερμανός πρέσβης Πέτερ Σόοφ κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων της σφαγής του Διστόμου. Όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στάθηκε προς το μέρος του θέλοντας να τον εμποδίσει. Μάλιστα του είπε ότι δεν δικαιούται να βρίσκεται εκεί λόγω της στάσης που κρατά η χώρα του στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ακολούθησαν κάποια δευτερόλεπτα έντασης ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος έπιασε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη και τον οδήγησε στο σημείο όπου καταθέτονταν τα στεφάνια.

«Το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα και αν έχει κάνει ο πατέρας του, η μάνα του, δεν ευθύνεται για αυτά», δήλωσε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Γλέζος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ