ΣΠΟΡ

Βασιλική Μιλλούση: Συγκινητικό «αντίο» μετά από 27 χρόνια καριέρας

Βασιλική Μιλλούση: Συγκινητικό «αντίο» μετά από 27 χρόνια καριέρας
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Μετά από 27 χρόνια καριέρας, συμμετοχές σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, με πρώτη στο Σίδνεϊ το 2000, δεύτερη στο Λονδίνο το 2012 και τελευταία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, με συμμετοχές σε τελικούς Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και με διακρίσεις σε Μεσογειακούς αγώνες και στην σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Βασιλική Μιλλούση αποφάσισε να αποχωρήσει από την αγωνιστική δράση.

Η 34χρονη αθλήτρια το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, με ένα κείμενο ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά.

Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας που έδωσε στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ντόχα ήταν ο τελευταίος της σπουδαίας καριέρας της.


Η κορυφαία γυμνάστρια της Ελλάδας έγραψε:

«Πέρασαν κιόλας 27 χρόνια από την πρώτη φορά που ένιωσα αυτό το μοναδικό συναίσθημα του να προετοιμάζεσαι για τον πρώτο σου αγώνα, στο άθλημα που αγαπάς.
Μπορώ να αναπολήσω κάθε δάκρυ χαράς, κάθε δάκρυ λύπης, κάθε αγωνία, κάθε πόνο, κάθε συναίσθημα ευτυχίας, κάθε νότα της μουσικής μέσα στο γυμναστήριο, κάθε πρόσωπο που βρέθηκε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια.
Εχθές , ήταν ο τελευταίος μου αγώνας.
Δύο πράγματα σημαίνουν την αρχή και το τέλος αυτών των 27 χρόνων: η ευκολία με την οποία αποφάσισα, ότι η γυμναστική είναι αυτό που θέλω να κάνω κάθε ημέρα της ζωής μου. Και η δυσκολία με την οποία αποχωρίζομαι σήμερα αυτό που αγαπάω.
Νιώθω απόλυτα συνεπής σε ότι υποσχέθηκα στον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια.
Νιώθω ευλογημένη για το ότι φόρεσα το εθνόσημο και εκπροσώπησα την πατρίδα μου.
Νιώθω ευγνώμων για όλους αυτούς που με καθοδηγούν από την αρχή έως το τέλος.
Νιώθω γεμάτη από εικόνες, ήχους και χαμόγελα.
Ευχαριστώ τον Κώστα Σιούτη ,την Βίκυ Αλιπράντη , την Βάλια Σαποσνικοβα, την Δόντι Αναστασία, την Ντιάνα Ντούτεβα ,τον Κώστα Χατζηζήση
Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν και με υποστήριξαν..
Ευχαριστώ όλες τις συναθλήτριές μου.
Ευχαριστώ Μαμά.
Ευχαριστώ Μπαμπά.»

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για την πρωταθλήτρια, γράφοντας:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει την εκπληκτική πρωταθλήτρια μας Βασιλική Μιλλούση που αποσύρεται από την ενεργό δράση, για όλα όσα πρόσφερε στον ελληνικό αθλητισμό στη σπουδαία καριέρα της. Είμαστε σίγουροι ότι και με την ιδιότητα της ως μέλος της ΕΟΕ θα συνεχίσει τη μεγάλη της προσφορά στην αθλητική νεολαία της χώρας!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ