ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μύκονος: Το «αυτόνομο» πριγκιπάτο της Ελλάδας

Μύκονος: Το «αυτόνομο» πριγκιπάτο της Ελλάδας

Το νησί των ανέμων βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου πελάγους, στην καρδιά των Κυκλάδων και χαρακτηρίζεται από γραφικά στενά καλντερίμια, λευκά χαμηλοτάβανα σπίτια, παραδοσιακούς ανεμόμυλους και τον πολύπλευρο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του.

Η Μύκονος είναι ο προορισμός που υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του, το αυθεντικό ελληνικό Καλοκαίρι, δίνοντας επιλογές όχι μόνο σε εκείνους που αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, αλλά σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν και να έρθουν σε στενή επαφή με τον τόπο των διακοπών τους. Μπορεί η φήμη του «αυτόνομου» πριγκιπάτου της Ελλάδας, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, να έχει απλωθεί εξαιτίας της έντονης νυχτερινής ζωής που ξεπερνάει κάθε προσδοκία, όμως, το αγαπημένο νησί διαθέτει και μία άλλη πλευρά, λιγότερο γνωστή με αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, εκκλησίες, κρυφές γωνίες και μικρούς γραφικούς οικισμούς που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε!

Με αφορμή τα ειδικά σχεδιασμένα Bespoke Experiences, μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων που χωρίζονται σε θεματικές όπως η γαστρονομία, η ευεξία, η ιστορία, η ψυχαγωγία και η περιπέτεια, οι επισκέπτες της Μυκόνου θα ανακαλύψουν τους «αθέατους» θησαυρούς του ελληνικού «πριγκιπάτου», που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.

Εξερευνώντας την ιστορία

2



Το σύμπλεγμα που περιλαμβάνει τη Μύκονο, τη γειτονική Δήλο και τη Ρήνεια, έχει χαρακτηριστεί ως «περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» και προστατεύεται. Κάνοντας μία στάση στην τελευταία, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το μπάνιο σας, να απολαύσετε τον καυτό ήλιο και την απόλυτη ησυχία κάτω από άκρα ιδωτικότητα. Στη συνέχεια, θα κάνετε στάση στο αρχαιολογικό νησί της Δήλου, γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, όπου μία ξεναγός θα σας συστήσει τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου ιερού παρελθοντικού τόπου. Επιστρέφοντας στο ιστιοπλοϊκό, το εκπαιδευμένο πλήρωμα θα σας δείξει πως μπορείτε να κουμαντάρετε τα πανιά ενός σκάφους παρόμοιων κυβικών. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες… εν πλω εμπειρίες στο νησί που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

Meditation με φόντο το Αιγαιοπελαγίτικο μπλε

3

Από τα πρώτα βήματα που θα κάνετε, κατεβαίνοντας από την μπουκαπόρτα του πλοίου στο λιμάνι της Μυκόνου, θα νιώσετε την ιδιαίτερη θετική αύρα που περιβάλλει αυτό τον μοναδικό τόπο. Ναι, το νησί των ανέμων έχει όντως μία «μυθική» ενέργεια που δεν πρέπει με τίποτα να αφήσετε ανεκμετάλλευτη. Απολαμβάνοντας μία υψηλών προδιαγραφών συνεδρία Hatha, Vinyasa, Ashtanga ή yogalates, διαμορφωμένη στα «μέτρα» σας και με την καθοδήγηση ενός καταρτισμένου instructor, θα μπορέσετε να διαλογιστείτε και να φέρετε το σώμα και το πνεύμα σας σε απόλυτη ισορροπία. Όλα τα παραπάνω, βιώνοντας μία ανεπανάληπτη wellbeing εμπειρία με φόντο το μπλε του Αιγαίου!

Μύκονος μέσω… θαλάσσης

6

Μία πιο εναλλακτική πρόταση για να εξερευνήσετε το δημοφιλές νησί είναι να το γυρίσετε μέσω… θαλάσσης. Ξεκινώντας με ένα καΐκι ψαρέματος από το λιμάνι του Ορνού, θα περιηγηθείτε σε όλες τις διάσημες αμμουδιές του νησιού όπως η Ψαρού, η Παράγκα, το Super Paradise, το Καλό Λιβάδι και η Φραγκιά. Σε όποιο σημείο εσείς αποφασίσετε μπορείτε να απολαύσετε ατελείωτο κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά του νησιού ενώ, ο ντόπιος καπετάνιος θα σας υποδείξει ποιο είναι το καταλληλότερο σημείο για ψάρεμα! Στο τέλος της περιήγησης θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα χαλαρό και μπάρμπεκιου σε μία από τις μικρές και κρυφές παραλίες του νησιού.

Όλο το νησί σε ένα «κλικ»

777777

Ένας επίσης δημιουργικός τρόπος να γυρίσετε το διάσημο κυκλαδίτικο νησί είναι κοιτώντας το, μέσα από ένα φωτογραφικό φακό! Πιο συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός ντόπιου και επαγγελματία φωτογράφου θα ξεκινήσετε ένα οδοιπορικό στις πιο φημισμένες μεριές του νησιού, στις εξίσου όμορφες αλλά και λιγότερο γνωστές. Θα ξεκινήσετε ένα οδοιπορικό στα λιθόστρωτα σοκάκια, για να περάσετε από την παραλία της Αγίας Άννας και να καταλήξετε στη διάσημη Μικρή Βενετία. Η εμπειρία του φωτογράφου τόσο στα κατατόπια της Μυκόνου όσο και πίσω από το φακό, θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε με το βέλτιστο τρόπο τις αυριανές αναμνήσεις σας! Στο τέλος της συνάντησης θα λάβετε μία memory stick και ένα άλμπουμ 40 εκτυπώσεων για να ξεφυλλίζετε στην επιστροφή.

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις Bespoke Experiences που μπορείτε να τολμήσετε, επιλέγοντας για τη διαμονή σας το exclusive boutique Grace Mykonos, που βρίσκεται ελάχιστα βήματα από την παραλία του Αγίου Στεφάνου. Το υπερπολυτελές κατάλυμα, είναι η επιλογή μονόδρομος στο νησί των ανέμων που θα «απογειώσει» τις φετινές διακοπές σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ