ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διεθνή επέκταση του συνεχίζει ο όμιλος Stoiximan

Τη διεθνή επέκταση του συνεχίζει ο όμιλος Stoiximan

Η Πορτογαλία είναι η τελευταία προσθήκη στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος Stoiximan, ο οποίος έχει φθάσει πλέον να έχει παρουσία σε συνολικά 6 αγορές, καθώς εκτός της χώρας της Ιβηρικής, παρέχει τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρουμανία.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, με την Πορτογαλία ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της διεθνούς επέκτασης του ομίλου Stoiximan, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Δασκαλάκη να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για δραστηριοποίηση για κάποια άλλη χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζονται περιπτώσεις και δεν αναζητούνται ευκαιρίες.

Το επίσημο λανσάρισμα στην πορτογαλική αγορά ξεκίνησε στις 7 Μαΐου και χρησιμοποιείται η εμπορική επωνυμία Betano, την οποία ο όμιλος χρησιμοποιεί και στις αγορές της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας. Ο στόχος, όπως επισημάνθηκε είναι μέχρι το 2021, είναι το www.betano.pt να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς online στοιχηματισμού στην πορτογαλική αγορά, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο ελληνικός όμιλος ακολουθεί και στην Πορτογαλία ένα επιχειρηματικό μοντέλο που στηρίζεται στην διαφοροποίηση και στην αποτελεσματική προσαρμογή στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Οι κεντρικές υπηρεσίες για την αγορά της Πορτογαλίας θα παρέχονται από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα της Λισαβόνας, που αυτή τη στιγμή αποτελείται από 10 εργαζόμενους, ακολουθώντας το μοντέλο της ύπαρξης ευέλικτων τοπικών ομάδων σε κάθε χώρα δραστηριοποίησης. Η δραστηριότητα θα υποστηριχθεί από αντίστοιχο χορηγικό πλάνο στήριξης ομάδων και αθλητών, καθώς και από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα πρότυπα του πολύ επιτυχημένου προγράμματος της εταιρείας στην Ελλάδα.

sddssd

Η δραστηριοποίηση στην Πορτογαλία, τα πρώτα δείγματα από την οποία είναι θετικά, αναμένεται να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου, τα έσοδα του οποίου το 2018 ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ (όσον αφορά το gross gaming revenue – GGR). Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει θετικά και η εκτίμηση, όπως επισημάνθηκε από το κ. Δασκαλάκη, είναι και το 2019 να κλείσει με έναν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%.

Σημειωτέον πως ο όμιλος Stoiximan έχει φθάσει πλέον να απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζομένους με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι στα 30 χρόνια, ενώ ο στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση του, δίνοντας, μάλιστα, έμφαση στην προσέλκυση Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό. Μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα παροχής κινήτρων για την προσέλκυση Ελλήνων από το εξωτερικό σε μία προσπάθεια ανατροπής στην πράξη του brain drain.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ