ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες - Δείτε τις τιμές ανά περιοχή

Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες - Δείτε τις τιμές ανά περιοχή
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ακινήτων.

Με τα παραπάνω απόφαση ολοκληρώνεται η δράση εναρμόνισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές στην ελληνική αγορά ακινήτων, δράση που είχε συμφωνηθεί με τους θεσμούς από το 2012.

Η συνολική εικόνα για την αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε σύνολο 10.216 ζωνών, είναι η εξής:

  • Σε 2.122 μειώθηκαν
  • Σε 4.302 έμειναν σταθερές
  • Σε 3.792 αυξήθηκαν

Σύμφωνα με τους πίνακες του υπουργείου, στον Κορυδαλλό, στον Βύρωνα και στην Καισαριανή, δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Στην Καλλιθέα σε μία ζώνη οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται κατά 300 ευρώ, σε τέσσερις παραμένουν σταθερές, σε επτά ζώνες αυξάνονται κατά 50 ευρώ, σε μία κατά 100 ευρώ και σε μία κατά 500 ευρώ. Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη οι αντικειμενικές αξίες μειώνονται σε δύο ζώνες, μένουν σταθερές σε δύο ζώνες και σε τέσσερις αυξάνονται κατά 50 ευρώ. Στη Νίκαια σε εννέα ζώνες οι αντικειμενικές αυξάνονται κατά 50 ευρώ, σε δύο κατά 100 ευρώ και σε τέσσερις δεν υπάρχουν αλλαγές. Στο Περιστέρι, οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται κατά 50 ευρώ σε τέσσερις ζώνες και κατά 100 ευρώ σε 13.


Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ