ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζικές μετακινήσεις ελεγκτών στις εφορίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Μαζικές μετακινήσεις ελεγκτών στις εφορίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI

Από τους ελεγκτές των εφοριών ξεκινά το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για κυκλική μετακίνησης των υπαλλήλων.

Η ΑΑΔΕ δρομολογεί το σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων, το λεγόμενο «rotation», στις εφορίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στη βάση αυτή, σε πρώτη φάση θα μετακινηθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου οι ελεγκτές προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας. Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στα τμήματα Φορολογικής Συμμόρφωσης των εφοριών.

Έτσι, όσοι έχουν πάνω από δέκα έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις ή πέντε υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ που υπάγεται φορολογικά.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη δεκαετία από την σύστασή τους.

Όσο αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ δεν θα εφαρμοστεί το rotation, καθώς δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα περιγράμματα θέσεων με τις ΔΟΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ