ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτοι Κινέζοι: παρουσίασαν Lamborghini Urus «μαϊμού»

Απίστευτοι Κινέζοι: παρουσίασαν Lamborghini Urus «μαϊμού»

Οι Κινέζοι, παρά τη διεθνή κατακραυγή, τις αντιδράσεις, τις δικαστικές αποφάσεις αλλά και τα πρόστιμα που κατά καιρούς έχουν κληθεί να πληρώσουν, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως δικαίως θεωρούνται και είναι το μεγαλύτερο χαλκείο του κόσμου.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασαν μάλλον και τον εαυτό τους, μιας και παρουσίασαν αντίγραφο του πιο ισχυρού και σπορ SUV που μπορεί να αγοράσει κανείς, της Lamborghini Urus. Υπεύθυνη για τη «μαϊμού» Urus είναι η εταιρεία Huansu Auto -το όνομά της σημαίνει μαγική ταχύτητα- που ανήκει στην BAIC (συνεργάζεται στενά με τη Mercedes και τη Hyundai). Η βάση της θα είναι ένα πιο παλιό πλαίσιο της τελευταίας και θα κατασκευάζεται από μια εταιρεία που λέγεται Beiqi Yinxiang Automobile και ανήκει από κοινού στην BAIC και το Yinxiang Motorcycle Group.

H «μαϊμού» Urus ονομάζεται C60 Hyosow, ενώ είναι η πρώτη μιας ολόκληρης γκάμας σπορτίφ SUV, που σύμφωνα με το site CarNewsChina θα ονομάζονται X-Series και φυσικά οποιαδήποτε ομοιότητα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Σε σχέση πάντως με τη γνήσια ιταλική Urus η κινέζικη παραλλαγή είναι λίγο πιο μικρή (το μεταξόνιό της είναι 2.815 χιλιοστά, τη στιγμή που αυτό της Urus είναι 3.002), αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να έχει μέχρι και 7 θέσεις. Έτσι στον τομέα αυτό υπερτερεί της Urus που είναι μόνο τετραθέσια.

Από την άλλη η ισχύς της είναι κλασματική σε σχέση με αυτή της Lamborghini, μιας και ο turbo κινητήρας της των 2.000 κυβικών αποδίδει 195 ίππους. Δηλαδή λιγότερο από το 1/3 αυτών του V8 της Urus, που φτάνει τους 650 ίππους. Όσο για την τιμή της θα κυμαίνεται στην Κίνα από 15 έως 23.400 δολάρια, οπότε με όσα κοστίζει εκεί η γνήσια Lamborghini Urus (488.000 δολάρια) μπορεί να αγοράσει κανείς από 21 έως 32 «μαϊμούδες» ανάλογα με τον εξοπλισμό τους…

Αυτός πάντως δεν είναι ο πρώτος κλώνος της Urus στην Κίνα, καθώς ήδη υπάρχει ένα ακόμα μοντέλο από την εταιρία Ζotye και μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ