ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όπερα και Μόδα: Μια βραδιά γεμάτη Μαγεία, στο ΚΠΙΣΝ

Όπερα και Μόδα: Μια βραδιά γεμάτη Μαγεία, στο ΚΠΙΣΝ
Κωνσταντίνος Ρήγος

Μετά από δύο χρόνια, το επιτυχημένο project Όπερα και Μόδα επιστρέφει, στις 6 Ιουνίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, σε νέα μορφή και σε συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υποσχόμενο μια βραδιά γεμάτη Μαγεία.

Βασισμένο σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου, το project Όπερα και Μόδα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου, επιχειρεί να συνδυάσει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό προχωρώντας πέρα από τα προφανή, προκειμένου να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τα σημεία σύγκλισης των δύο κόσμων.

Το φετινό θέμα επιδιώκει να θυμίσει τη δυναμική της σύμπραξης των δύο αυτών συμπάντων με ένα αποτέλεσμα εκρηκτικής ομορφιάς. Ταυτόχρονα, μέσα από το project θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η δουλειά της Tina Kalivas, μιας διεθνώς καταξιωμένης, ελληνικής καταγωγής, σχεδιάστριας και ενδυματολόγου με εντυπωσιακή πορεία τόσο στo χώρο της Μόδας, όσο και στη βιομηχανία του Χόλυγουντ.

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑ 3Κωνσταντίνος Ρήγος

@Κωνσταντίνος Ρήγος

Γεννημένη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς, η Kalivas έχει ως βάση το Λονδίνο και εργάζεται ανά τον κόσμο. Άρχισε την καριέρα της δίπλα στον Αλεξάντερ Μακ Κουίν κι αργότερα δημιούργησε τη δική της φίρμα με τη δουλειά της να φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, στις σελίδες της βρετανικής και της ιταλικής Vogue και του Harper’s Bazaar. Στη διάρκεια της καριέρας της, η Tina Kalivas έχει ντύσει, μεταξύ άλλων, τις Εϊμι Γουάινχάουζ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ριάνα και Ντίτα φον Τιζ. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει τα κοστούμια στην αμερικανο-αγγλική παραγωγή The Courier που θα κάνει πρεμιέρα το 2020 με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν και την ηθοποιό και μοντέλο, Όλγα Κιριλένκο.

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος η Kalivas αποκαλύπτει τα πολλά πρόσωπα της Μαγείας σε μια παραγωγή που φιλοδοξεί να εξάψει τη φαντασία μας αλλά και να χρωματίσει την καθημερινότητά μας διαμορφώνοντας μια μαγική παλέτα εικόνων, οπτικής χαράς και συναισθημάτων. Έτσι, η Μόδα έρχεται σε διάλογο με αποσπάσματα από έργα των Τσαϊκόφσκι, Μπελλίνι, Όφενμπαχ, Ροσσίνι, Μότσαρτ, Ντελίμπ, Ντβόρζακ, Μάγερμπερ αλλά και Σακελλαρίδη τα οποία θα ερμηνεύσουν οι μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Ινές Ζήκου, Τζίνα Φωτεινοπούλου και Πέτρος Μαγουλάς, σε μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Γιάκα.

Η βραδιά πλαισιώνεται από χορογραφίες που υπογράφουν οι Αγάπιος Αγαπιάδης, Ελεάνα Ανδρεούδη, Γιώργος Βαρβαριώτης, Φώτης Διαμαντόπουλος, Ντανίλο Ζέκα, Όλγα Ζουρμπινά, Μαργαρίτα Κώστογλου, Γιάννης Μπενέτος, Έκτωρ Μπολλάνο, Έλτον Ντιμρότσι, Θανάσης Σολωμός, Ελευθερία Στάμου, και θα τις ερμηνεύσουν Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Info

ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑ: Μαγεία

Πέμπτη 06/06 / Ώρα έναρξης 21.00

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Γενική Ιδέα-Επιμέλεια, Ίσμα Τουλάτου

Σκηνοθεσία-Art Direction, Κωνσταντίνος Ρήγος

Guest Fashion Designer, Tina Kalivas

Μουσική επιμέλεια, Δημήτρης Γιάκας

H είσοδος είναι ελεύθερη χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.org ή στο nationalopera.gr.

Η προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη στις 28/05 στις 12.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ