ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ουίλιαμ και Κέιτ στους Καλάς του Πακιστάν - Τη φυλή που πιστεύει ότι προέρχεται από το Μ. Αλέξανδρο

Ουίλιαμ και Κέιτ στους Καλάς του Πακιστάν - Τη φυλή που πιστεύει ότι προέρχεται από το Μ. Αλέξανδρο
Press Information Department via AP

Θερμή υποδοχή στην Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ επιφύλαξε η φυλή Καλάς στο Hindu Kush του ορεινού Πακιστάν, στον Ινδικό Καύκασο. Κι εκείνοι, για να τους τιμήσουν, φόρεσαν τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες. Ή έστω, μέρος τους...

Το πριγκιπικό ζεύγος βρέθηκε ανάμεσα στα μέλη της φυλής που υποστηρίζει ότι κατάγεται από τους στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρόλο που οι έρευνες διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ισχύει και δεν έχουν σχετικές ρίζες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι της φυλής συναντούν γαλαζοαίματους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Πριν από 28 χρόνια, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επίσης επισκεφτεί τη φυλή.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους η Κέιτ Μίντλετον, που εντυπωσίασε με σμαραγδένια τουαλέτα σε βραδινή της έξοδο στο Πακιστάν, και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, συνομίλησαν με τη Νταϊάνα, μια γυναίκα που πήρε το όνομα της πριγκίπισσας. «Η πριγκίπισσα επρόκειτο να μας επισκεφτεί την εποχή που γεννήθηκε, γι’ αυτό και πήρε το όνομα Νταϊάνα», είπε ο μεταφραστής, συμπληρώνοντας πως ο γιος της θα ονομαστεί Γουίλιαμ.

Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φόρεσαν τα παραδοσιακά καπέλα των Καλάς, με ένα φτερό στο κέντρο, και άκουσαν τα προβλήματά τους. Οι Καλάς είδαν σπίτια και καλλιέργειες να καταστρέφονται από τις πλημμύρες, το 2015, που ήταν αποτέλεσμα του λιωσίματος των πάγων στη γειτονική οροσειρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ