ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάρολος και Καμίλα: Το πιο κουλ βασιλικό ζεύγος κάνει «μυτούλες» με τους Μαορί στη Νέα Ζηλανδία

Κάρολος και Καμίλα: Το πιο κουλ βασιλικό ζεύγος κάνει «μυτούλες» με τους Μαορί στη Νέα Ζηλανδία
(Victoria Jones/PA via AP)

Τα νεότερα βασιλικά ζεύγη της Βρετανίας -και όχι μόνο- θα μπορούσαν να διδαχθούν πολλά από τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Απαλλαγμένοι από το άγχος της διαδοχής (ο Κάρολος είναι διάδοχος επισήμως, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ανέβει στο θρόνο), Κάρολος και Καμίλα παρέδωσαν μαθήματα άνεσης κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή τους στη Νέα Ζηλανδία

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Νέα Ζηλανδία και χιλιάδες πολίτες είχαν βγει στους δρόμους για να τους υποδεχτούν. Ανάμεσα στους πολλούς πολίτες που χαιρέτησαν ήρθε και η ώρα των επιβλητικών Μαορί, οι οποίοι έκαναν την παραδοσιακή τελετή υποδοχής.

Ο Κάρολος και η Καμίλα κλήθηκαν να τρίψουν τις μύτες τους με τους πολεμιστές ακολουθώντας το έθιμο του χαιρετισμού hongi. Το περίεργο (για μας) αυτό έθιμο έχει υψηλό συμβολισμό για τους Μαορί καθώς η ένωση των δύο κεφαλιών μέσω της μύτης, θέλει τους ανθρώπους που συμμετέχουν να μοιράζονται τις αναπνοές τους, και κατά την παράδοση ένα κομμάτι της ψυχής τους.

https://www.instagram.com/p/B5Au7GtglCM

Είναι η τρίτη φορά που το βασιλικό ζεύγος επισκέπτεται τη χώρα, μετά από το 2012 και το 2015. Τον πρίγκιπα Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης υποδέχτηκαν μέλη των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στην πρωτεύουσα της χώρας, Όκλαντ.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψή τους, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς έβαλαν και οι ίδιοι αρκετές στο λογαριασμό τους στο Instagram. Κάρολος και Καμίλα δεν δίστασαν να τρίψουν τις μύτες τους με πολλούς από τους εκπροσώπους των Μαορί, προκαλώντας πολύ γέλιο αλλά και γελώντας οι ίδιοι.

Το μόνο πρόβλημα, κάποιες στιγμές, ήταν το καπέλο της Καμίλα, το οποίο η Δούκισα απλώς έβγαλε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ