ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Agios Nikolaos Cliff Diving 2018: Επικίνδυνες βουτιές σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό «αμφιθέατρο»

Agios Nikolaos Cliff Diving 2018: Επικίνδυνες βουτιές σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό «αμφιθέατρο»

Στο πιο εντυπωσιακό φυσικό «αμφιθέατρο» της λίμνης του Αγίου Νικολάου φιλοξενήθηκε και φέτος το Agios Nikolaos Cliff Diving 2018. Επικίνδυνες βουτιές, πυροτεχνήματα, μουσική και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις συνέθεσαν το πλούσιο πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής που διήρκησε για δύο ημέρες, προσελκύοντας πλήθος ντόπιων και τουριστών. Ο κόσμος πλημμύρισε από νωρίς τον χώρο, τόσο το Σάββατο 7 όσο και την Κυριακή 8 Ιουλίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις καταδύσεις που φέτος πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων αθλητών από περισσότερες χώρες.

Οι βουτιές από τα βράχια του Αγίου Νικολάου, δεν αποτέλεσαν το μόνο καθηλωτικό υπερθέαμα, με τους συμμετέχοντες να πηδούν από έναν βατήρα που βρίσκονταν στο ψηλότερο σημείο της λίμνης, σε ύψος 20 μέτρων. Πολλές εκπλήξεις και δρώμενα συνόδευαν την εκδήλωση και δημιουργούσαν μία εορταστική ατμόσφαιρα στην υδάτινη σκηνή της λίμνης Βουλισμένης. Έτσι, η εκδήλωση μετατράπηκε από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός σε ένα εντυπωσιακό show, που διαφήμισε την περιοχή σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είναι ένα γεγονός που διαφημίζει και τον Άγιο Νικόλαο και την Κρήτη, μία ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία θέλουμε να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να ενισχύσουμε τη διαφήμιση ολόκληρης της Κρήτης» δήλωσε στο CNN Greece ο αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης.

αγιος νικολαος

Από την Βραζιλία και τις ΗΠΑ, μέχρι τη Βρετανία, τη Ρωσία, την Ελβετία την Ισπανία, και την Γαλλία, αθλητές και αθλήτριες από 11 διαφορετικές χώρες διαγωνίστηκαν για μια θέση στο βάθρο και στην βαθμολογία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αφού οι αγώνες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά της για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών. Τη δεύτερη ημέρα, η αγωνία κορυφώθηκε, αναμένοντας την ανακοίνωση των μεγάλων νικητών. Ο Kris Kolanus από την Πολωνία και η Antonina Vyshyvanova από την Ουκρανία ανέβηκαν στο βάθρο, για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Μετά την απονομή, ακολούθησε εντυπωσιακό λέιζερ show, καθώς και παράτολμες νυκτερινές καταδύσεις, όπως η «φλεγόμενη» βουτιά του Ilia Shchurov, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο, με το κοινό να την παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Βίντεο: Νίκος Σγουρός

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι φτάνει για τρίτη χρονιά στο τέλος του αυτό το γεγονός, το οποίο είναι μοναδικό για την Ελλάδα. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα συνεχιστεί, καθώς μπορούμε να την υποστηρίξουμε με τη βοήθεια όλων. Η αύξηση των συμμετοχών κάθε χρόνο μας δείχνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε και πιστεύουμε ότι και την επόμενη χρονιά θα έχουμε μία εξαιρετική διοργάνωση» δήλωσε μετά το τέλος της διοργάνωσης ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

αγιος νικολαος 2

Έτσι, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταδύσεων από Υψηλά Σημεία (World High Diving Federation - WHDF) κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να οργανώσουν μία πολύ προσεγμένη διοργάνωση. Φυσικά, το Agios Nikolaos Cliff Diving 2018 δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των δεκάδων εθελοντών που συνεργάστηκαν με τους διοργανωτές για την υλοποίησή του.

Όπως φαίνεται, κάθε χρόνο η διοργάνωση παρουσιάζει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, δεν πρόκειται για το μοναδικό αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται στον Άγιο Νικόλαο, που υποστηρίζει θερμά τον αθλητικό τουρισμό. Το πρωτάθλημα SUP πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάϊο, ενώ τον Αύγουστο η Ελούντα ετοιμάζεται για να υποδεχτεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ