ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Θάσος: Ένα νησί γεμάτο πράσινο και ονειρεμένες παραλίες

Θάσος: Ένα νησί γεμάτο πράσινο και ονειρεμένες παραλίες

Μπορεί η Θάσος να μην αποτελεί την πρώτη επιλογή για διακοπές σε όσους κατοικούν στην Αθήνα, είναι όμως, η πιο ωραία μικρή απόδραση που μπορούν να κάνουν όσοι μένουν στον βόρειο τομέα της χώρας. 

Ανάμεσα σε καταπράσινα θασίτικα πεύκα και μακεδονικά έλατα, βρίσκονται οι στενοί δρόμοι του νησιού που θα σας οδηγήσουν στα πιο όμορφα χωριά του νησιού. Λίμνες, καταρράκτες και υπέροχα μονοπάτια, έρχονται να κάνουν τη διαδρομή όσων δεν έχουν αυτοκίνητο, να μοιάζει μαγική. Με ποδήλατο ή ακόμη και με τα πόδια δεν πρέπει να χάσετε τις διαδρομές από τις Μαριές στον Πρίνο, από την Παναγία στην Ποταμιά και από εκεί στο Υψάριο, και από τη Χρυσή Αμμουδιά στην αρχαία πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα.

Στον Λιμένα θα ανακαλύψτε την αρχαία αγορά, τα ιερά του Ηρακλή, του Διονύσου, της Αρτέμιδος και του Ποσειδώνα, καθώς και το αρχαίο θέατρο που κτίστηκε τον 5ο π.Χ. αιώνα. Το σημαντικό παρελθόν του νησιού μοιάζει να ακολουθεί μέχρι και σήμερα την ενέργεια της Θάσου και να είναι ένας από τους δημοφιλέστερους λόγους να το επιλέξετε.

Ο ιδιαίτερος φυσικός πλούτος της Θάσου

2

Στο νησί των Σειρήνων, υπάρχουν τόσες επιλογές όσα και χρώματα. Γαλάζια νερά, καταπράσινα πεύκα, χρυσαφένιες παραλίες και πολύχρωμα σπίτια δίνουν στην καθημερινότητά σας μια λίγο πιο ευτυχισμένη νότα για όσο θα βρίσκεστε στο νησί.

Οι παραλίες της Θάσου, περικυκλωμένες από πεύκα και έλατα, θα σας χαρίσουν τη μοναδική παραδεισένια εμπειρία που αναζητάτε όλοι από τις διακοπές στο νησί. Πιο συγκεκριμένα, εκείνες που αξίζουν την προσοχή σας είναι η Χρυσή Ακτή, η Χρυσή Αμμουδιά, ο Άγιος Αντώνιος, οι Αλυκές, η Τρυπητή, η Σκάλα Ποταμιά, το Πευκάρι, η Σκάλα Ραχωίου και η Γκιόλα, Σαλιάρα. Εκεί τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, συναντούν την κατάλευκη άμμο, ενώ τα παραλιακά μπαρ δεν σταματούν να σας δροσίζουν.

Κατάδυση στον βυθό του Βορείου Αιγαίου

3

Αν είστε λάτρεις της Φύσης και των σπορ, η Θάσος μοιάζει να είναι το ιδανικότερο νησί για να ζήσετε την περιπέτεια. Εκτός από τα μονοπάτια και τις απίστευτες διαδρομές, ο βυθός του νησιού ενδείκνυται για καταδύσεις. Οι ειδικοί βρίσκονται στο Πευκάρι, όμως εάν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και εξοπλισμό μπορείτε να διαλέξετε εσείς το μέρος που θα βουτήξετε. Διότι, ο βυθός είναι εξίσου μαγικός σε κάθε σημείο της Θάσου.

Όσα έχει αφήσει πίσω της η ιστορία του νησιού

4

Ένα διώροφο ορθογώνιο κτίσμα µε δύο πύργους, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήρια της ιστορίας της Θάσου. Χτίστηκε στις αρχές του 1900, για να στεγάσει τη διοίκηση των γραφείων της γερµανικής εταιρείας Speidel, η οποία είχε φτάσει μέχρι τη Θάσο, ώστε να εκμεταλλευτεί τα ορυχεία της. Εξάλλου, ήταν ευρέως γνωστό πως στο «Νησί των Σειρήνων» υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα ψευδαργύρου, μολύβδου, σιδήρου, μαγγανίου και λευκού μαρμάρου.

Επιπλέον, αξίζει να επισκεφτείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου. Στην είσοδό του θα βρείτε έναν Κούρο 3,5 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του μουσείου θα βρείτε σημαντικές συλλογές από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τον 7ο αιώνα μ.Χ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ