ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα λόγοι που κάνουν τη Μάνη τον κορυφαίο προορισμό της Πελοποννήσου

Δέκα λόγοι που κάνουν τη Μάνη τον κορυφαίο προορισμό της Πελοποννήσου
EUROKINISSI // ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με «πρωταγωνιστή» της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής την πέτρα, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ατίθαση φυσική ομορφιά της, η Μάνη είναι μία περιοχή με εκατοντάδες λόγους για να γίνει η Νο1 επιλογή στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς της Πελοποννήσου

Περισσότεροι από 800 πύργοι και κάστρα, 98 παραδοσιακοί οικισμοί, 1.000 βυζαντινές εκκλησίες και εκατοντάδες μικρά και μεγάλα σπήλαια-καταφύγια απλώνονται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά έως το Ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Εκεί στη χερσόνησο της Μάνης, μεταξύ του Λακωνικού και του Μεσσηνιακού κόλπου, οι εκδρομείς γεμίζουν με εικόνες και ενέργεια με περιπάτους σε καλντερίμια και φαράγγια, τα οποία είναι φωλιασμένα ανάμεσα στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της περιοχής. Ακολουθούν 10 λόγοι που συμπυκνώνουν τις ομορφιές της Μάνης και αφηγούνται τη μακραίωνη ιστορία της στους επισκέπτες.

2 copy
  • Είναι ιδανική για τους λάτρεις της οδήγησης και των αποδράσεων με αυτοκίνητο ή δίκυκλο. Η ακτογραμμή στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης προσφέρει μια υπέροχη διαδρομή για road trip με μικρές στάσεις σε γραφικά χωριά.
  • Ταξιδεύει τον επισκέπτη στο Μεσαίωνα με την πλούσια ιστορία του τόπου να «ξεδιπλώνεται» σε κάθε γωνιά της Μάνης.
  • Εντυπωσιάζει με τα πυργόσπιτα στα πολυάριθμα πανέμορφα πετρόχτιστα χωριά της: Βάθεια, Άνω Βέργα, Λιμένι, Σκουτάρι, Γερολιμένας, Δρυμός, Λάγια και Καρδαμύλη.
3 copy

  • Διαθέτει απίστευτα όμορφες παραλίες, με άμμο ή βότσαλο και νερά κρυστάλλινα που μαγεύουν εκείνους που έχουν ως «αντίδοτο» της πόλης τη θάλασσα. Η θαλάσσια περιοχή της Μάνης φιλοξενεί ένα πλούσιο οικοσύστημα με χελώνες «καρέτα-καρέτα», φώκιες και δελφίνια.
  • «Κρύβει» πολλά πανέμορφα επισκέψιμα φυσικά μνημεία και σπήλαια. Μεταξύ αυτών, το Σπήλαιο του Διρού, το Ακρωτήριο Ταίναρο, η Γέφυρα των Στεναγμών, το Ανάκτορο του Ποσειδώνος, τα Λευκά και Ροζ Διαμερίσματα, η «Πυραμίδα» του Ταϋγέτου και η ακτή Καταφύγιο με το λαβυρινθώδες υπόγειο σπήλαιο.
4 copy
  • Φιλοξενεί ένα θαύμα της Φύσης, τη Βλυχάδα με τους κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, τις στοές και τους θαλάμους που κόβουν την ανάσα του επισκέπτη.
  • Διαθέτει περιοχές με όμορφους χώρους εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης, που εξυπηρετούν τις ανάγκες για φαγητό, καφέ ή ποτό, όπως η πεζοδρομημένη Αρεόπολη.
  • Διαθέτει μονοπάτια και μοναδικές διαδρομές για περπάτημα. Μια 20λεπτη βόλτα προς το φάρο στο ακρωτήρι Ταίναρο, όπου τοποθετούνταν μυθολογικά η πύλη του Άδη, γεμίζει τον περιπατητή με εικόνες και ενέργεια.
5 copy
  • Χαρακτηρίζεται για τη ζεστή φιλοξενία και τα όμορφα καταλύματα -με τιμές για κάθε «πορτοφόλι»- κάνουν τη διαμονή των εκδρομέων μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
  • Ενδείκνυται για εναλλακτικές δραστηριότητες όλους τους μήνες, από ιστιοπλοΐα, scuba diving και watersports, μέχρι πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και ορειβασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ