ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ο «άλυτος» και γοητευτικός γρίφος των Κυκλάδων

Μύκονος: Ο «άλυτος» και γοητευτικός γρίφος των Κυκλάδων

Το αστραφτερό όνομα της Μυκόνου, άρχισε να εκπέμπει τη λάμψη του σε κάθε άκρη του κόσμου κα να γίνεται ευρέως γνωστό, λίγο πριν το τέλος της δεκαετίας του ’80 για να απογειωθεί δέκα χρόνια μετά, καθώς διανύαμε τα «ένδοξα» 90s. 

Κανείς δεν αμφισβητεί πως παρά τα όσα έχουν ειπωθεί για τη Μύκονο, εκείνη καταφέρνει και διατηρεί έναν ανεξίτηλο αριστοκρατικό χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζει την αυθεντική κυκλαδίτικη παράδοση και τη σύγχρονη πολυτέλεια, καθιστώντας το «νησί των ανέμων» σε έναν από τους πιο αγαπητούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Κάποιος που δεν έχει καταφέρει ακόμη να επισκεφθεί τη Μύκονο, μπορεί να σχηματίσει μία εικόνα στο μυαλό του, αναλογιζόμενος απλά το ετερόκλητο κοινό της. Από τα στενά λιθόστρωτα καλντερίμια της, έχουν περάσει μυριάδες διαφορετικοί άνθρωποι, από το νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, τον υπαρξιστή και επίσης νομπελίστα Albert Camus, το Γιάννη Τσαρούχη, τη Jackie Ωνάση, τον ηθοποιό Matthew McConaughey, τις αδερφές Kardashians και τη Lindsay Lohan. Είναι ειλικρινά άξιο απορίας πως ένας τόσο μικρός τόπος, καταφέρνει να φέρνει κοντά τόσους πολλούς και διαφορετικούς επισκέπτες. Το μόνο σίγουρο για τη Μύκονο είναι πως όλοι όσοι προαναφέρθηκαν και εκατομμύρια άλλοι, είναι εκείνοι που έχουν συνθέσει το πολύπλευρο και γοητευτικό προφίλ της που την κάνει ακαταμάχητα θελκτική για όποιον θέλει να ζήσει το «μύθο» του ελληνικού καλοκαιριού.

2 copy copy

Μπορεί για την κοινή γνώμη η Μύκονος να είναι ένας τόπος ταυτισμένος με μία πολύβουη επίδειξη πλούτου, εξουσίας και βήτα διαλογής διασκέδαση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πίσω από όλα αυτά ή ακόμη και μαζί με αυτά, η Μύκονος παραμένει σταθερά η «βασίλισσα» των Κυκλάδων, γεγονός που επιβεβαιώνουν περίτρανα και οι λόγοι που ακολουθούν παρακάτω!

Έχει τις πιο… καρτποσταλικές ακτές

Ένα από τα μεγάλα αβαντάζ της Μυκόνου, το οποίο την έκανε ξακουστή σε όλο τον κόσμο και της χάρισε μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όσων την επισκέφθηκαν, είναι πρωτίστως οι παραμυθένιες παραλίες της που, παρατηρώντας τες από μακριά, μοιάζουν με τουριστική καρτ ποστάλ που έχει «πάρει» ζωή. Μπορεί από τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι και αργά το μεσημέρι οι καλεσμένοι της να δίνουν «μάχη» για να εξασφαλίσουν μία ξαπλώστρα, αυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν είναι πως ο ιδανικότερος τρόπος να γνωρίσεις το «μπλε» του νησιού, είναι μέσω θαλάσσης. Επιβαίνοντας σε ένα από τα παραδοσιακά καΐκια που βρίσκονται στον κόλπο του Ορνού, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε όλες τις δημοφιλείς παραλίες όπως η Ψαρού, η Παράγκα, η Φραγκιά και το… ξέφρενο Super Paradise. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα μπορέσετε να απολαύσετε αναζωογονητικές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του νησιού, θα ψαρέψετε και στο «κλείσιμο» της ημέρας θα γιορτάσετε την εμπειρία σας με ένα ρουστίκ μπάρμπεκιου σε μία από τις κρυφές «χρυσές» αμμουδιές της.

3 copy copy

Έχει ανακηρυχθεί «προστατευμένη» περιοχή φυσικού κάλλους

Η Μύκονος, μαζί με την ιστορική Δήλο και τη λιγότερο γνωστή αλλά εξίσου όμορφη Ρήνεια, δημιουργούν ένα τριγωνικό σύμπλεγμα που έχει χαρακτηριστεί ως «προστατευμένο» εξαιτίας του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους του. Όσες λέξεις και να χρησιμοποιηθούν, θα είναι πολύ φτωχές ώστε να περιγράψουν το φυσικό πλούτο και των τριών τους. Μία περιήγηση από το ένα νησί στο άλλο, είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόδραση! Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Δήλος ήδη από τις αρχές του 10ου αιώνα π.Χ. ήταν ένα νησί που αποτελούσε το «κέντρο» του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένας τόπος ιερός, γενέτειρα του Απόλλωνα και της Άρτεμης, με λαμπρά οικοδομήματα και περίτεχνα ιερά. Παρότι για πολλά χρόνια διατηρούσε μία ανοδική πορεία, δύο καταστροφικές επιθέσεις κατά τους Μιθριδατικούς πολέμους, έγινε η αιτία να εγκαταλειφθεί γύρω στον 6ο αιώνα μ.Χ. Στο σήμερα, παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός καθώς εκτός από τα ερείπια αυτής της παρελθοντικής μαγικής πολιτείας, έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο με θησαυρούς όπως αγάλματα, εδώλια, αγγεία και ψηφιδωτά ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Με ένα ιστιοπλοϊκό καταρτισμένο από ένα έμπειρο πλήρωμα, θα μπορέσετε να ταξιδέψετε από τη Μύκονο στη Δήλο και από εκεί στην -σχεδόν- «απάτητη» Ρηνεία, απολαμβάνοντας εξερεύνηση, βουτιές, χαλαρωτική ηλιοθεραπεία και… άκρα ιδιωτικότητα.

4 copy

Δίνει άλλες διαστάσεις στην πολυτέλεια

Οι λαμπεροί επισκέπτες οι οποίοι κατέληξαν να είναι… θαμώνες του νησιού, δημιούργησαν την ανάγκη για οικοδόμηση ανάλογων μεγαλόπρεπων καταλυμάτων, τα οποία θα ανταποκρίνονταν στις -πολλές φορές- παράλογες απαιτήσεις των φιλοξενούμενων. Αυτό έγινε η αφορμή να χτιστούν στις άγονες πλαγιές της «στολίδια» αρχιτεκτονικής, με παροχές κορυφαίων προδιαγραφών, οι οποίες απογειώνουν την έννοια της πολυτέλειας. Ωστόσο, αυτό που «κλέβει» εδώ και χρόνια τις εντυπώσεις και τις πρωτιές στα διεθνή βραβεία, είναι το επιβλητικό Grace Mykonos, το οποίο «βρέχεται» από τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Αγίου Στεφάνου. Το design του είναι ένα αναπάντεχο «πάντρεμα» της αυθεντικής αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης με τη σύγχρονη πολυτέλεια και στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και ένα spa. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν ανάλογα με τις ανάγκες τους να επιλέξουν ένα από τα deluxe δωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο, μία από τις junior suites, ιδανικές για ζευγάρια ή μία από τις μεγαλύτερες και παραθαλάσσιες σουίτες, οι οποίες υπολογίζονται στα 840 τ.μ. εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Αν έχετε ήδη αρχίσει να σχεδιάζετε τα πρώτα πλάνα του φετινού καλοκαιριού, πλέον έχετε αρκετούς λόγους να προσθέσετε το φημισμένο «νησί των ανέμων» στη λίστα με τους προορισμούς σας. Μην αφήνετε τις αποτρεπτικές και κακεντρεχείς περιγραφές να σας κρατάνε μακριά από αυτό τον επίγειο παράδεισο! Μόνο σεργιανίζοντας στα γραφικά της μονοπάτια θα μπορέσετε να ανακαλύψετε την μοναδική ομορφιά της και την απάντηση στο άλυτο αλλά γοητευτικό «γρίφο» της Μυκόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ