Πάρος: Ρεκόρ τουριστικής κίνησης, επενδύσεις και παροχές υψηλής ποιότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Ρεκόρ τουριστικής κίνησης, επενδύσεις και παροχές υψηλής ποιότητας


Εντυπωσιακά είναι για άλλη μία χρονιά τα νούμερα που αντικατοπτρίζουν την τουριστική κίνηση στο νησί της Πάρου. Το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο των Ελλήνων τουριστών, όσο και τουριστών από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε το CNN Greece, η αύξηση της τουριστικής κίνησης στο λιμάνι, για το τρίμηνο Μάιος-Ιούλιος 2019, έχει καταγράψει αύξηση της τάξης του 16% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2018. Αναλυτικά, το τρίμηνο Μάιος-Ιούλιος 2019 το νησί υποδέχθηκε 319.102 τουρίστες, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι το νησί υποδέχθηκε 274.063 τουρίστες. Επιπλέον, να σημειωθεί πως το διάστημα Μάιος-Ιούνιος 2019 το αεροδρόμιο του νησιού υποδέχθηκε 20% περισσότερους τουρίστες από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς (25.154 έναντι 20.907). Όπως όλα δείχνουν, η Πάρος, καθώς σημειώνει εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης την τελευταία διετία, το φετινό καλοκαίρι θα «χτυπήσει» ρεκόρ τουριστικών αφίξεων.

Το 2018 η Πάρος υποδέχθηκε συνολικά σχεδόν 700.000 τουρίστες, δηλαδή 50 φορές τον πληθυσμό της, και 58.088 οχήματα, την ίδια στιγμή που η Επιτροπή Τουρισμού & Ανάπτυξης του Δήμου, αξιολογώντας τα στοιχεία του φετινού Απριλίου -η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση την τελευταία οκταετία- προβλέπει ότι οι τουρίστες το 2019 θα ξεπεράσουν τους 800.000.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία φαίνεται να διαδραματίζει τόσο η στρατηγική ενίσχυσης της συνδεσιμότητας του κεντρικού λιμένα Πάρου με άλλους λιμένες, όσο και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πάρου, χάρη στο οποίο ενισχύθηκε η αναγνωρισιμότητα της Πάρου από τις διεθνείς αγορές. Επιπρόσθετα, τον πήχη ανεβάζουν τόσο η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, όσο και η δημιουργία νέων καταλυμάτων, υψηλών προδιαγραφών.

Επένδυση 5 αστέρων και 15 εκατομμυρίων

Ένα τέτοιο κατάλυμα είναι και το Summer Senses, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ, με 45 δωμάτια και 55 πολυτελείς σουίτες, σε κτηριακές εγκαταστάσεις που ξεπερνούν τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια, δύο bar, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο, τρεις πισίνες συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, αλλά και ιδιωτικές πισίνες για επιλεγμένες σουίτες.

Με την έδρα του στην όμορφη περιοχή της Μάρπησσας, πάνω από την παραλία της Πούντας, το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τον περασμένο Μάιο και η πληρότητα ήταν κάτι αναμενόμενο. Έχοντας εξαρχής σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία φιλοξενίας που μπορεί κάποιος να απολαύσει στις Κυκλάδες και όχι μόνον, το πολυτελές κατάλυμα καταφέρνει με επιτυχία να ξυπνάει και ταυτόχρονα να ικανοποιεί και τις πέντε αισθήσεις των επισκεπτών του. Με λίγα λόγια, φτιάχτηκε για να κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, απευθυνόμενο σε όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν στο νησί, αναδεικνύοντας παράλληλα την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε ο επισκέπτης να βιώσει την απόλυτη εκδοχή μιας εμπειρίας φιλοξενίας 5 αστέρων.

Από μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας, δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα φροντίδας του σώματος. Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε την καθιερωμένη προπόνησή σας και στις διακοπές, στο Summer Senses Luxury Resort έχετε τη δυνατότητα, χάρη στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, με άρτια σχεδιασμένες εγκαταστάσεις και state-of-the-art εξοπλισμό, που επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να διατηρούν τις επιδόσεις τους σε κορυφαίο επίπεδο. Στο πολυτελές spa του ξενοδοχείου, Anassa Spa, προτεραιότητα είναι η χαλάρωση και η απόλαυση, που θα αναζωογονήσουν το σώμα και το πνεύμα σας, γνωρίζοντάς σας την πραγματική αίσθηση της καλοκαιρινής ξεκούρασης!

Όταν η… Hytra πάειΠάρο

Με την Πάρο να αναδεικνύεται σε έναν premium τουριστικό προορισμό, από τη στιγμή που περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να φανταστεί ο επισκέπτης που αναζητά μια γνήσια αιγαιοπελαγίτικη εμπειρία πολυτέλειας και χαλάρωσης, η γαστρονομία έρχεται αναπόφευκτα στο προσκήνιο.

Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Hytra, φεύγει για πρώτη φορά εκτός Αττικής, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το νησί της Πάρου. Η Galazia Hytra, πλέον, κατοικοεδρεύει στο Summer Senses Luxury Resort και φέρνει την υψηλή γαστρονομία στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του εστιατορίου Galazia Hytra μετατρέπει το πεντάστερο ξενοδοχείο στο σπουδαιότερο γαστρονομικού ενδιαφέροντος σημείο στις Κυκλάδες, προσφέροντας μοναδικές συνταγές που πρεσβεύουν τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, αποδίδοντας κλασικά πιάτα μέσα από μοντέρνες τεχνικές και εξαιρετική πρώτη ύλη, σε μια αέναη αναζήτηση της τελειότητας, που βασίζεται στην αναγνώριση και την αγάπη για τον πλούτο της ελληνικής γης.

Τα αρώματα των Κυκλάδων, ο ήχος των κυμάτων, η μαγική θέα στη θάλασσα του Αιγαίου, η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η επαφή με τη γη της Πάρου συνεπαίρνουν τις αισθήσεις με την κορύφωση να έρχεται σε εκείνη της Γεύσης με τα πιάτα του εστιατορίου Galazia Hytra όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μοναδικά βράδια με εξαιρετικές γεύσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων.

Το τρίπτυχο της… παριανής επιτυχίας

Συνοψίζοντας, τρεις είναι οι παράγοντες που έχουν βοηθήσει το νησί να καθιερωθεί στον τουριστικό χάρτη, ως μία από τις πρώτες επιλογές των επισκεπτών της χώρας μας: Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου -από το 2016, που έχει μεγαλύτερο τροχόδρομο από το προηγούμενο, καθώς μεγαλύτερα αεροπλάνα άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί, καινούργιες εταιρείες έβαλαν δρομολόγια και το νησί συνδέθηκε απευθείας για πρώτη φορά με πολλούς προορισμούς. Ένας άλλος παράγοντας που έχει βοηθήσει στην αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος για το νησί είναι η στρατηγική που ακολουθεί ο Δήμος για την προβολή του, καθώς την τελευταία τετραετία έχει συμμετάσχει σε 35 διεθνείς και σε 16 πανελλήνιες εκθέσεις, ενώ με τις συντονισμένες δράσεις της έχει πετύχει να ανοίξει καινούργιες αγορές. Τέλος, νέες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αδιαμφισβήτητα αναβαθμίζουν την ποιότητα των διακοπών των επισκεπτών, αλλά και την εικόνα του νησιού γενικότερα.
Στόχος των επισκεπτών του μέλλοντος είναι η ολιστική εμπειρία διακοπών. Η Πάρος είναι ένας προορισμός στον οποίο ο στόχος εκπληρώνεται, τη ίδια στιγμή που ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαμβάνει με μοναδικό τρόπο τα πλεονεκτήματα που απλόχερα μπορεί να χαρίσει το ελληνικό καλοκαίρι, η πανέμορφη θάλασσα του Αιγαίου και η φιλόξενη γη των Κυκλάδων.