ΚΟΣΜΟΣ

Απολαύστε το Βόρειο Σέλας ξαπλωμένοι στο... κρεβάτι σας!

Απολαύστε το Βόρειο Σέλας ξαπλωμένοι στο... κρεβάτι σας!
REUTERS/Alexander Kuznetsov

Το να δει κανείς το Βόρειο Σέλας είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία. Aλλά το να στέκεσαι έξω στο κρύο περιμένοντάς  να κάνει την εμφάνισή του, είναι αρκετά... κουραστικό.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, εάν μπορούσατε να απολαύσετε αυτό το μοναδικό φαινόμενο από την άνεση του κρεβατιού σας; Και ακόμα καλύτερα, εάν το κρεβάτι σας μπορούσε να μετακινηθεί, ανάλογα με το πού το φαινόμενο ήταν εντονότερο;

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από μια νέα, ελαφρώς περίεργη, φορητή καλύβα πάνω σε έλκηθρο που δημιουργήθηκε από την εταιρεία Off the Map Travel που προσφέρει πολυτελείς περιπέτειες.

Στην αρχή της περιόδου για το Βόρειο Σέλας, οι ξεναγοί της εταιρείας μεταφέρουν τις τρεις καλύβες στις καλύτερες τοποθεσίες για την καλύτερη θέαση του φαινομένου.

Οι επισκέπτες που φτάνουν, οδηγούνται στις καλύβες τους και στη συνέχεια μένουν να απολαύσουν την αγριότητα και την ομορφιά του αρκτικού τοπίου και με λίγη τύχη, το Σέλας.

«Οι σχεδιαστές ήθελαν να δημιουργήσουν την ευκαιρία για τους επισκέπτες να παραμείνουν έξω στη φύση, αλλά να μπορούν να απολαύσουν επίσης μια άνετη ζεστή νύχτα», λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας Mark Hayward στο CNNi.

Μέσα σε κάθε καλύβα υπάρχει ένα μεγάλο κρεβάτι, είδη μαγειρικής, ένα τραπέζι, τουαλέτα και θερμαντήρας αερίου. Οι καμπίνες είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να είναι ζεστές και αναπαυτικές, ενώ προσφέρουν εκπληκτική θέα του φωτεινού ουρανού μέσω της γυάλινης οροφής τους.

Στους επισκέπτες προσφέρεται μία τοπική λιχουδιά για γεύμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω ενός δορυφορικού τηλεφώνου.

«Η ομορφιά του έγκειται στην απομόνωση και το γεγονός ότι βρίσκονται έξι χιλιόμετρα μακριά από την κοντινότερη πόλη ή χωριό», λέει ο Howard και συνεχίζει: «Έχουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να απολαύσουν τον βραδινό ουρανό, την απίστευτη αρκτική ομορφιά, έχουν σκι και έλκηθρα εάν επιθυμούν να εξερευνήσουν την περιοχή».

Αλλά το πιο ελκυστικό είναι να έχεις το δικό σου ζεστό δωμάτιο, το οποίο περιβάλλεται μόνο από τοπία χιονιού και πάγου.

Οι φορητές καλύβες έχουν πλάτος οκτώ πόδια, μήκος 14,7 πόδια και ύψος 6,5 πόδια, αλλά οι τεράστιες εναέριες απόψεις τους δίνουν επιπλέον βάθος και διάσταση.

Οι καλύβες βρίσκονται στην περιοχή Kilpisjarvi, βόρεια της Φινλανδίας, κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία και τη Νορβηγία και ένα από τα καλύτερα σημεία για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας. Η περιοχή προσφέρει εκπληκτική άγρια φύση, και την αρκτική τούντρα.

Φυσικά, το κυνήγι για το Βόρειο Σέλας είναι απρόβλεπτο από τη φύση του –ακόμα και σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα καταφέρετε να δείτε αυτό το φυσικό φαινόμενο.

Παρόλα αυτά, ο Hayward και η ομάδα του θεωρεί ότι οι επισκέπτες θα απολαύσουν τη διαμονή τους. «Είναι μέρος της συγκίνησης του κυνηγιού όταν πρόκειται για το Βόρειο Σέλας», τονίζει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ