ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σέριφος: Το κυκλαδίτικο νησί με τις ωραιότερες παραλίες και την πιο γραφική χώρα στο Αιγαίο

Σέριφος: Το κυκλαδίτικο νησί με τις ωραιότερες παραλίες και την πιο γραφική χώρα στο Αιγαίο

Η Σέριφος είναι το νησί που θα σας εκπλήσσει σε κάθε σας επίσκεψη. Διότι, κάθε φορά που φτάνετε στο λιμάνι και κάνετε βόλτα στα σοκάκια του, βρίσκετε τον εαυτό σας να ανακαλύπτει κάτι καινούριο για να αγαπήσετε. Συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, η Σέριφος έχει καταφέρει να διατηρήσει μια ταυτότητα βάσει της ιστορίας και των εθίμων της, και αποτελώντας έναν από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς στο Αιγαίο, ήρθε η ώρα να «τολμήσετε».

Το νησί που αλλάζει χρώματα ανάλογα με τη θέση του ήλιου, ήρθε για να σας κλέψει την καρδιά. Εδώ θα ζήσετε τις διακοπές που ονειρευόσασταν από τις αθώες εποχές του νεότερου εαυτού σας, θα ερωτευτείτε κάθε μία από τις παραλίες με τα πρασινογάλαζα νερά, και φυσικά, θα απολαύσετε κάθε βόλτα στην Χώρα. Κοινώς, η Σέριφος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, χωρίς πολλούς τουρίστες και με γεμάτες ημέρες.

Οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο

2

Τα γαλάζια και πράσινα νερά της Σερίφου θα σας πάρουν το μυαλό από την πρώτη κιόλας βουτιά. Η χρυσή άμμος, οι παραλίες με σκιά ή και χωρίς αυτήν, και τα βαθιά νερά της, είναι μόνο μερικά από τα έντονα χαρακτηριστικά του νησιού που δεν θα μπορέσετε να αποχωριστείτε. Με μικρά ταβερνάκια πάνω στην παραλία και μικρά εκκλησάκια δίπλα, θα σας κάνουν να περάσετε μια ημέρα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Η Λιά, ο Κουταλάς, η Βαγιά, το Γάνεμα, το Καλό Αμπέλι και η Ψιλή Άμμος είναι οι πιο γνωστές, ενώ οι ντόπιοι λένε πως υπάρχουν ακόμη 66 παραλίες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να αφιερώσετε πολλά καλοκαίρια σε αυτό το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Η επιβλητική χώρα και το κάστρο της

3

Η χώρα της Σερίφου είναι μικρή, κατάλευκη και… στο χείλος του γκρεμού! Μια πραγματικά μαγευτική νησιώτικη χώρα αφηγείται την ιστορία ενός ολόκληρου τόπου. Τα μικρά αυτά σπίτια της, κοιτάζουν προς την Ανατολή και είναι όλα σαν «στρυμωγμένα» στην άκρη του βράχου. Δίπλα τους, σκαλιά που οδηγούν όλο και πιο ψηλά έως το Ενετικό κάστρο και τα εκκλησάκια της Αγίας Βαρβάρας, του Χριστού, του Αγίου Κωνσταντίνου και του Αγίου Ιωάννη. Ακόμη λοιπόν, και εάν δεν επιθυμείτε να επισκεφτείτε το κάστρο, μπορείτε απλώς να θαυμάσετε τη θέα που κόβει την ανάσα προς το λιμάνι.

Στην κεντρική της πλατεία, Πάνω Πιάτσα, μπορείτε να απολαύσετε τσίπουρα, ρακή και διάφορους μεζέδες, όπου δίπλα στο νεοκλασικό κτήριο του Δημαρχείου απλώνονται γαλάζια τραπεζάκια που γεμίζουν εναλλακτικούς ταξιδιώτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μικροί θησαυροί του νησιού

Εάν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε το πανέμορφο νησί της Σερίφου, αξίζει να πάτε μια βόλτα στη μονή των Ταξιαρχών, η οποία θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο. Οι πολεμίστρες στα ψηλά της τείχη και η ζεματίστρα σας ταξιδεύουν πίσω στο 16ο αιώνα.

Στον κάβο του Κύκλωπα επίσης, βρίσκεται και ο θρόνος του. Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, από την γιγάντια αυτή «πολυθρόνα» μπορείτε να απολαύσετε την εκπληκτική πανοραμική θέα του Αιγαίου. Είναι πράγματι, άξιο σημασίας, το πως βρέθηκαν εκεί αυτές οι επτά γιγάντιες πέτρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ