ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι φούρνοι της Νέας Υόρκης

Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι φούρνοι της Νέας Υόρκης

Μπορεί στη Νέα Υόρκη η πλειονότητα των ανθρώπων να πηγαίνει στα καφέ, όμως η πραγματική γαστρονομική μαγεία κρύβεται στους φούρνους του Manhattan. Διότι, εκεί θα βρεις το αυθεντικό New York bagel αλλά και μοναδικές δημιουργίες από κάθε μεριά του πλανήτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Conde Nast Traveler, τα παρακάτω τρία μαγαζιά είναι μέσα στους καλύτερους φούρνους της Νέας Υόρκης.

Sadelle’s

Το bagel μπορεί να κατάγεται από την Πολωνία, όμως στη Νέα Υόρκη κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων μας. Από τις αρχές του 1900 μέχρι και σήμερα, έχουμε δει πολλά bagels, αλλά το αυθεντικό κατασκευάζεται με αλεύρι, νερό, αλάτι, μαγιά και βύνη. Στο Sadelle’s, λοιπόν, θα βρεις το παραδοσιακό bagel, όπως ακριβώς το σκέφτηκαν πριν 400 χρόνια στην Πολωνία, αλλά και ιδιαίτερες εκδοχές του με ισλανδικό θαλασσινό αλάτι, πιπέρι ή και pumpernickel.

2

Hot Bread Kitchen

Αυτός ο φούρνος βρίσκεται στο Harlem, μέσα στην αγορά του La Marqueta και αξίζει να σημειωθεί πως δεν βγάζει καθόλου κέρδη. Διότι, εκεί μπορούν γυναίκες με πολύ χαμηλό εισόδημα αλλά και μετανάστες από όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους διδάσκει πώς να δημιουργούν το δικό τους ψωμί. Στη συνέχεια, ο καθένας από αυτούς βάζει την Τέχνη και τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας του. Στο Hot Bread Kitchen, πάντως θα βρείτε το πιο ωραίο flatbread που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας.

3

Breads Bakery

Το Breads Bakery φημίζεται για την babka pie με σοκολάτα που φτιάχνει. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, επισκέπτονται πολύ συχνά την Union Square, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν την καλύτερη babka της ζωής τους. Διότι, σύμφωνα με τον ισραηλινό φούρναρη, Uri Scheft, θέλει τέχνη να εκμοντερνίσεις την babka ώστε να είναι αφράτη, βουτυρένια, με σωστή δόση μαύρης αλλά και σοκολάτας γάλακτος.

4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ