Απόδραση με τον σκύλο; Γιατί να το επιχειρήσετε και πώς θα το καταφέρετε!
ΤΑΞΙΔΙ

Απόδραση με τον σκύλο; Γιατί να το επιχειρήσετε και πώς θα το καταφέρετε!

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση, αναρωτηθείτε: Αποτελεί ο σκύλος σας μέλος της οικογένειάς σας; Αντιλαμβάνεστε πως κι εκείνος έχει την ανάγκη να βγει έξω, να τρέξει, να γνωρίσει καινούργιο κόσμο, να κοινωνικοποιηθεί και να απολαύσει τη ζωή; Αν απαντήσατε σε όλα «ναι», τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Γιατί σε αυτό το κείμενο θα αναλύσουμε τους λόγους που αξίζει να βάλετε τον σκύλο σας στο αυτοκίνητο για λίγες μόνο ώρες και να απολαύσετε ένα 3ήμερο που θα απολαύσετε από κοινού.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές, όταν λείπουμε σε διακοπές, μας λείπει ο σκύλος μας. Και άλλες τόσες σκεφτήκαμε πως «κρίμα που δεν ήρθε μαζί, δεν θα ενοχλούσε». Και όμως, παρέμεινε στο σπίτι. Γιατί, λοιπόν, συνεχίζουμε να το αναβάλλουμε;

Μάλιστα, μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως οι σκύλοι λατρεύουν τις αποδράσεις τόσο γιατί περνούν περισσότερο χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους, όσο και επειδή συναντούν νέους ανθρώπους και άλλους σκύλους. Μία απόδραση, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για να κοινωνικοποιηθούν περαιτέρω. Τα καλά νέα είναι πως όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες παίρνουν την απόφαση να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τον σκύλο τους. Κι όσο κι αν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν δημιουργούν «κοινές αναμνήσεις», σίγουρα η επιλογή μιας κοινής απόδρασης είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Αναζητείστεένα dog friendly ξενοδοχείο

Πήρατε, λοιπόν, την απόφαση για την απόδραση. Η αρχή είναι πολύ σημαντική. Τι πρέπει να κάνετε; Να αναζητήσετε ένα dog friendly ξενοδοχείο, όχι πολύ μακριά από τη «βάση» σας. Ιδανικός προορισμός είναι ο Παρνασσός, καθώς μπορεί να μην απέχει περισσότερο από 2,5 ώρες από το κλεινόν άστυ, όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από το άγχος και τις απαιτήσεις των ρυθμών της πόλης. Φροντίστε να δώσετε την ευκαιρία στον τετράποδο φίλο σας να αισθανθεί ευπρόσδεκτος στο χώρο και όχι πως γίνεται «χάρη» στον ιδιοκτήτη. Το ξενοδοχείο που με χαρά θα δεχτεί τον τετράποδο φίλο σας, καλό θα είναι να έχει και τον αντίστοιχο χώρο για να κινηθεί άνετα. Για παράδειγμα, το Elatos Resort διαθέτει απίστευτους χώρους τόσο εντός των 39 μοναδικών σαλέ σουηδικού τύπου, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Συγκεκριμένα, τα 39 αυτόνομα chalets προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς με τον πρωτότυπο σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής τους, αλλά κυρίως με τον απόλυτο εναρμονισμό τους με το φυσικό περιβάλλον. Τα chalets, ανάλογα με τον τύπο τους, μπορούν να φιλοξενήσουν από δύο έως έξι άτομα (με τους τετράποδους φίλους τους) σε δύο ή τρία υπνοδωμάτια και τις σοφίτες τους. Στο Elatos Resort θα νιώσετε πραγματικά ιδιοκτήτες του chalet σας, ενώ θα έχετε για παρέα και τον καλύτερο -τετράποδο- συνοδό σας!

Γιατί στονΠαρνασσό

Γιατί έχει κάτι «μυθικό» που θα απολαύσετε άνευ προηγουμένου. Μάλιστα, το βουνό οφείλει το όνομά του στον μυθικό ήρωα Παρνασσό, γιο του Ποσειδώνα και της νύμφης Κλεοδώρας ο οποίος είχε κτίσει πάνω στο βουνό μια πόλη. Έχει μέγιστο ύψος 2.457 μέτρα, (υψηλότερη κορυφή η Λιάκουρα) και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας. είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ελληνική ιστορία και μυθολογία, κυρίως για το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας, το Μαντείο των Δελφών, το οποίο ήταν χτισμένο στους πρόποδες του βουνού, στην ομώνυμη περιοχή των Δελφών. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα οι Δελφοί, ο «ομφαλός της γης», αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο, προσδίδοντας με τη φήμη τους, αίγλη στον Παρνασσό. Μην παραλείψετε να συνδυάσετε την απόδρασή σας στον Παρνασσό, με την επίσκεψή σας στους Δελφούς, όπως και με την επίσκεψή σας στα δημοφιλή χωριά Αγόριανη και Αράχωβα.

Επιπλέον, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και λειτουργεί από τον Δεκέμβριο μέχρι τις αρχές Μαΐου κάθε έτους. Ήδη τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και οι σκιέρ ήδη γυαλίζουν τα πέδιλά τους.

Μην ξεχνάτε πως η απόδραση είναι πάντα μία ευκαιρία για να ξεκουραστείτε και να ανακαλύψτε τον κόσμο της ευεξίας. Το αναζωογονητικό τοπίο του βουνού μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για detox αποδράσεις από την καθημερινότητα.

Προτιμήσετεένα weekend αφιερωμένοστον πιστό σας φίλο

Έχετε απολαύσει αρκετά Σαββατοκύριακα παρέα με την οικογένειά σας, τον σύντροφο ή τους φίλους σας. Πόσα Σαββατοκύριακα όμως έχετε επιλέξει να τα αφιερώσετε σε κάτι που θα έκανε πραγματικά ευτυχισμένο τον πιο πιστό σας φίλο από όλους; Ένα (και μόνο ένα) τέτοιο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Elatos Resort. Μία ανεπανάληπτη εμπειρία περιήγησης και εξερεύνησης στα μονοπάτια του Παρνασσού είναι η πρώτη από τις πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα κληθείτε να απολαύσετε παρέα με τον σκύλο σας, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι (σε κιλά, αλλά και σε ηλικία). Το Spa που ακολουθεί είναι απαραίτητο τόσο για την καθαριότητα του αγαπημένου σας τετράποδου, όσο και για την αίσθηση χαλάρωσης που του παρέχει. Και ποιος δεν θέλει να τον περιποιούνται με ένα ζεστό μπάνιο, πολλά χάδια και όμορφα δώρα;

Επιπλέον, πολύτιμες συμβουλές από εκπαιδευτή αλλά και κτηνίατρο παρέχονται σε όλους όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν στο εν λόγω Σαββατοκύριακο, ενώ δύο ημέρες απόλυτης συμβίωσης με δεκάδες άλλα σκυλιά κορυφώνεται με αναμετρήσεις στον… στίβο. Ιδιοκτήτες και σκυλιά μπαίνουν στο στίβο και καλούνται να περπατήσουν στη δοκό, να λύσουν παζλ ή να περάσουν μέσα από τούνελ, με τους νικητές να επιβραβεύονται με μετάλλια και ακόμη περισσότερα δώρα.

Ακόμη δεν σας πείσαμε για τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε στον τετράποδο φίλο σας;

Ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος και ο εκπαιδευτής Γιάννης Κουβέλης συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σε θάματα που τους απασχολούν καθόλη τη διάρκεια του Dog Weekend

Ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος και ο εκπαιδευτής Γιάννης Κουβέλης συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σε θάματα που τους απασχολούν καθόλη τη διάρκεια του Dog Weekend