ΤΑΞΙΔΙ

Δύο μαγευτικές παραλίες της Λακωνίας (pics)

Δύο μαγευτικές παραλίες της Λακωνίας (pics)
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Η Ελλάδα είναι γεμάτη με όμορφα μέρη και οι επιλογές σας είναι πολλές. Αυτή τη φορά επιλέξαμε να σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό, όπως είναι η πανέμορφη Λακωνία.

Σε αυτό το μαγικό μέρος ξεχωρίζουν δύο παραλίες, η Ελαφόνησος και η Γλυφάδα.

Ελαφόνησος

Αμμόλοφοι, κέδροι, μία ασύλληπτη χρωματικά παραλία και η «ένωση» δύο κόσμων σε ένα υπερυψωμένο ακρωτήρι. Την πρώτη φορά που θα πατήσεις στον «Σίμο» θα τη θυμάσαι.

ELAFONHSOS1

(Πηγή: eurokinissi)

Η εξωτική παραλία της Λακωνίας συνδέεται με καραβάκι με την Πούντα Νεάπολης και έχει βλέμμα στα Κύθηρα. Το αλλοτινό βασίλειο του ελεύθερου κάμπινγκ έχει αντικατασταθεί με την πιο οργανωμένη του εκδοχή χωρίς να χάνει τίποτα από την παλιά του αίγλη.

ELAFONISOS3

(Πηγή: eurokinissi)

Γλυφάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ναυάγιο κάνει διάσημη μία παραλία. Η Γλυφάδα (ή Σελινίτσα) είναι μία ατελείωτη αμμουδιά που συναντάς 6χλμ βορειοανατολικά από το Γύθειο, γνωστή για το σκουριασμένο σκαρί του πλοίου «Δημήτριος» που τη στοιχειώνει εδώ και 35 χρόνια.

GLIFADA1

(Πηγή: Google maps/Glyfada restaurant - beach bar)

Το πλοίο – φάντασμα εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του (λόγω οικονομικών προβλημάτων και μηχανικών βλαβών), για δύο μήνες παρέμεινε δεμένο στο Γύθειο, έρμαιο όμως των δυσμενών καιρικών συνθηκών παρασύρθηκε στο τελικό του αραξοβόλι.

GLUFADA2

(Πηγή: Google maps/Kostas Mouzenidis)

GLUFADA3

(Πηγή: Google maps/Glyfada restaurant - beach bar)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ