TECH

Ένα ελληνικό app θέλει να προσθέσει …ήχο στα video μας

Ένα ελληνικό app θέλει να προσθέσει …ήχο στα video μας

Μία από τις βασικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η δημιουργία μικρών video. Μάλιστα, υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα να βελτιώσει κανείς την ποιότητα του video όσον αφορά το κομμάτι της εικόνας και να προσθέσει διάφορα εφέ. Ένα video, όμως, εκτός από κινούμενες εικόνες, έχει και ήχο. Και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν εφαρμογές που να βοηθούν τους χρήστες προκειμένου να βελτιώσουν από πλευράς ήχου τα μικρά videos που φτιάχνουν.

Αυτό το κενό επιδιώκει να καλύψει η Twiddle, μία startup εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει δημιουργήσει την ομώνυμη εφαρμογή -διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS- που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν με πολύ εύκολο τρόπο ηχητικά και background μουσική στα videos που έχουν τραβήξει με το κινητό τηλέφωνο τους. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ευκολία χρήσης, ενώ η βιβλιοθήκη που υπάρχει εμπλουτίζεται διαρκώς.

Όπως σημειώνει στο CNN Greece o Μάνθος Κωτσιόπουλος, επικεφαλής της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την Twiddle, η ιδέα δεν προέκυψε τυχαία καθώς τα μέλη της ομάδας, τα περισσότερα από τα οποία έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς όπως το Microsoft Imagine Cup, αναζητούσαν μία εφαρμογή με μαζική απήχηση. Τελικώς, η ιδέα για τη δημιουργία του Twiddle προέκυψε όταν τα μέλη της ομάδας συνειδοτοποίησαν ότι τα περισσότερα σύντομα videos που «ανεβαίνουν» στο Facebook και στα άλλα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ηχητικά εφέ που θα βοηθούσαν πολύ στη βελτίωση της ποιότητας τους.

2. Twiddle logo JPG

«Ο χρήστης μπορεί να φτιάξει φαντασμαγορικά video με ήχους τύπου Χόλυγουντ, να φτιάξει video μόδας με μουσική τύπου πασαρέλας, ή να διασκεδάσει με τους φίλους τους με αστεία ηχητικά εφέ τα οποία δε θα βρει σε καμία άλλη εφαρμογή. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να μετατρέψουν ένα προσωπικό βίντεο σε μοναδική «υπερπαραγωγή» που γρήγορα ξεχωρίζει χαρίζοντας στον χρήστη περισσότερα likes και followers» επισημαίνει ο κ. Κωτσιόπουλος.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ και μερικές εβδομάδες και η ανταπόκριση είναι εξαιρετική, δεδομένου κιόλας ότι δεν έχει γίνει κάποια διαφήμιση. Στόχος της Twiddle είναι να διευρύνει τη βιβλιοθήκη των ήχων που είναι διαθέσιμη και να προσελκύσει έσοδα από τη διαφήμιση. Η ομάδα είναι αυτή τη στιγμή σε αναζήτηση χρηματοδότησης προκειμένου να προωθήσει ταχύτερα το app σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ