Πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι των Golden State Warriors;

Ποιος το φτιάχνει, ποιος πληρώνει και πόσο κάνει το δαχτυλίδι πρωταθλητή του ΝΒΑ με τα περισσότερα διαμάντια, στην ιστορία της παράδοσης. Το Contra.gr έχει όλες τις απαντήσεις.

Πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι των Golden State Warriors;

Η πρεμιέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ αφορούσε τους πρωταθλητές, Warriors που πρώτα παρέλαβαν τα δαχτυλίδια τους και μετά νίκησαν τους Oklahoma City Thunder (108-100), για το “καλή χρονιά”. Eίναι αυτά με τα περισσότερα διαμάντια, στην ιστορία του ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, από το 1947 οπότε δόθηκε το πρώτο δαχτυλίδι σε πρωταθλητή.

Για τρίτη φορά -όσα και τα πρωταθλήματα τους, την τελευταία τετραετία- εμπιστεύτηκαν τη δημιουργία των μοναδικών αυτών κοσμημάτων που προσφέρονται σε όλα τα μέλη της ομάδας (παίκτες, προπονητές) και τους ιδιοκτήτες, Joe Lacob και Peter Guber στην εταιρεία Jason of Beverly Hills.

Εκεί έχουν αποταθεί και πολλοί άλλοι. Από τους Lakers έως την Chelsea FC και τους 'βασιλείς' του poker. Ο Jason έχει σχεδιάσει και δημιουργήσει πέντε από τα εννέα τελευταία δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ.

O Jason του brand είναι ο Jason Arasheben, ο οποίος είχε 'πνιγεί' στα χρέη, όταν σπούδαζε νομική στο ULCA. Οι πιστωτικές του κάρτες είχαν 'αδειάσει' και του είχαν μείνει 400 δολάρια, για να κάνει κάτι με τη ζωή του. Τα έδωσε για να αγοράσει ασημένια κοσμήματα -και ένα τραπέζι μήκους 1.83- από το LA Design District (ένας ατελείωτος χώρος με καταστήματα καλλιτεχνών). Εν συνεχεία, έκανε μια συμφωνία με το UCLA που του επέτρεπε να τα πουλά σε φοιτήτριες.

Πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι των Golden State Warriors;

Έως την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο, η επιχείρηση αυτή είχε επεκταθεί σε έξι campuses ισάριθμων πανεπιστημίων και ο Jason έβγαζε περισσότερα χρήματα από τους περισσότερους απόφοιτους της νομικής σχολής του Harvard. Κοινωνικός και επικοινωνιακός γαρ (“πήγαινα σε κάθε φιλανθρωπική εκδήλωση, κάθε night club και κάθε πάρτι”), έκανε και πολλές γνωριμίες στο Los Angeles (το ναό των celebrities), που τον οδήγησαν σε επαφές με διάσημους ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν πελάτες του.

Τη νομική δεν την άσκησε ποτέ. Όταν πήρε πτυχίο, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην επιχείρηση του σχεδιασμού κοσμημάτων (πάντα του άρεσε λέει, το σχέδιο). Βοήθησε και το γεγονός ότι προερχόταν από οικογένεια επιχειρηματιών, άρα είχε εικόνες από deals. Ξεκίνησε από το διαμέρισμα του. Τώρα, δεκαπέντε χρόνια μετά, έχει τέσσερα καταστήματα, 70 υπαλλήλους και πελάτες μεταξύ των πιο γνωστών και πιο πλούσιων κατοίκων του πλανήτη. Ο πρώτος ήταν ο Anthony Mason, τότε παίκτης των New York Knicks. Του είχε δώσει προκαταβολή 40.000 δολάρια. Πήγε στο LA Design District “και έκανα 1000 ερωτήσεις στους ανθρώπους που εργάζονταν εκεί, μέχρι να καταλάβω τι έκαναν και πώς θα το έκανα καλύτερα. Αρχικά με συνεργάτες και στο τέλος μόνος μου”.

Πάμε τώρα, και στο τι φόρεσαν τα ξημερώματα οι Warriors.

> Το δαχτυλίδι έχει δυο κομμάτια. Κάτω από το πάνω μέρος υπάρχουν τα back to back πρωταθλήματα και το logo του οργανισμού. Μέσα στο κάτω μέρος έχει γραφτεί το mantra των “Πολεμιστών”, δηλαδή η φράση “Δύναμης σε αριθμούς”.

Πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι των Golden State Warriors;

> Στη μια πλευρά υπάρχει το όνομα του κατόχου του, ο αριθμός της φανέλας, η γέφυρα Bay και το “Just Us”, το σλόγκαν της ομάδας, συν 58 πολύτιμα πετραδάκια, όσες και οι νίκες στη regular season.

> Στην άλλη πλευρά -την πλευρά της ομάδας- θα βρεις το logo, το Back 2 Back και το ρεκόρ της κανονικής περιόδου (58-24), συν 56 πετραδάκια, όσα και τα χρόνια των Warriors στην Bay Area.

Πόσο κοστίζει το δαχτυλίδι των Golden State Warriors;

> Στην 'μπλε' έκδοση υπάρχουν 74 ζαφείρια και στη 'λευκή' 74 διαμάντια (όσες και οι νίκες σε regular season και playoffs, πέρυσι)

> Στην κορυφή υπάρχουν δυο τρόπαια. Αυτό του 2017 είναι από 17 καράτια χρυσό και έχει λευκά διαμαντάκια .17cts. Εκείνο του 2018 έχει 18 καράτια χρυσό και .18cts λευκά διαμάντια.

> Πλάγια υπάρχει κάθε μια από τις 4 σειρές των playoffs και τα σκορ τους (4-1, 4-1, 4-3, 4-0).

Μπορείς να το κάνεις δικό σου, αν πάρεις μέρος στη λοταρία που κάνουν οι Warriors, με έπαθλο ένα τέτοιο, ακριβές, δαχτυλίδι, με τα δικά σου στοιχεία. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Warriors Community Foundation.

Η πόλη πληρώνει για όλους (ως δώρο, με το κόστος να περνά από έγκριση του City Council)), αλλά δεν σου είπα πόσο κάνει: η τιμή του κάθε τεμαχίου εκτιμάται πως φτάνει κοντά στα 15.000 δολάρια. Επισήμως, αυτό το ερώτημα δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Photo: AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK