Basket League ημέρα 16η: Ο Παπαγιάννης δεν Χολ-αινε στην Πάτρα

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο του Contra.gr για την αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ. Ό,τι μεγάλο ή μικρό συνέβη στη 16η αγωνιστική της Basket League.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα
Ο Γιώργος Παπαγιάννης κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα EUROKINISSI SPORTS

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα, 70 ημέρες από τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο, το αποτέλεσμα που καθόρισε στον υπέρτατο βαθμό τη μοίρα του Αργύρη Πεδουλάκη και άνοιξε το δρόμο για την επαναπρόσληψη Ρικ Πιτίνο, προσδιοριζόταν ως η πιο θελκτική αναμέτρηση, το 'φιλέτο', της 16ης αγωνιστικής στην ΕΚΟ Basket League. Θ' αποπλανούσε ξανά ο Προμηθέας τους 'πράσινους', κλέβοντάς τους τη φωτιά; Το 76-99 στον πίνακα του 'Τόφαλος', χάρη στο 46-59 των πρώτων 20 λεπτών, έδωσε μια πειστικότατη απάντηση της ποιοτικής διαφοράς που εξακολουθεί να χωρίζει τους δύο περυσινούς φιναλίστ του πρωταθλήματος. Ήταν η τιμωρία των Πατρινών για την 'ασέβεια' που είχαν επιδείξει.

Η σύγκριση των στατιστικών των δύο αγώνων σε πείθει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο διαβασμένος, αποφασισμένος και αποφασιστικός. Οι τρεις χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν ν' αφορούν αποκλειστικά και μόνο την απόδοση του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο 22χρονος Μεγαρίτης σέντερ ήταν εκείνος που είχε εκτεθεί από τον Χολ στην τελευταία επίθεση του Προμηθέα πριν ακριβώς σκοράρει για το ιστορικό 81-79. Ο Αμερικάνος γκαρντ είχε δηλωθεί στη 12άδα των 'πορτοκαλί', προερχόμενος από τραυματισμό, αλλά δεν έπαιξε (όπως επίσης οι Φίλερ και Ρόμπινσον που είχαν τότε κομβική συνεισφορά) και ο νεαρός 'γίγαντας', με περίσσια αυτοπεποίθηση από τις πρόσφατες εμφανίσεις του, εντός ή εκτός συνόρων, συνάντησε τις ιδανικές συνθήκες μιας προσωπικής ρεβάνς.

Τα 22'15'' ήταν τα περισσότερα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε εφέτος στο πρωτάθλημα και αποδείχθηκαν χρόνος αρκετός για να καταγράψει μερικά ατομικά ρεκόρ καριέρας. Μετρήσαμε πως...

  • ποτέ του δεν είχε πετύχει περισσότερους από 23 πόντους
  • ποτέ του δεν είχε ευστοχήσει σε 11 δίποντα (σε 13 προσπάθειες) και
  • ποτέ του δεν είχε υπερβεί τους 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Παπαγιάννης 'υπέφερε' στο ξεκίνημα από τον πιο γρήγορο και ευέλικτο Έλις, σταδιακά όμως ισορρόπησε ιδανικά μεταξύ και ενός πολιορκητικού κριού στην επίθεση (δίχως να σπαταλήσει ούτε μία από τις πρώτες οκτώ προσπάθειές του, σκοράροντας πολύ με πρόσωπο) κι ενός κέρβερου στην άμυνα. Από τα 10 ριμπάουντ του τα μισά ήταν επιθετικά, φτιάχνοντας ταυτόχρονα ένα τρίποντο για τον Καλάθη και σταματώντας δυο αντίπαλες επιθέσεις (κλέψιμο, μπλοκ). Ο ίδιος επεσήμανε πως ναι μεν είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Εμείς αναμένουμε τις επόμενες εμφανίσεις για να κρίνουν τη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο.

> Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 25 πόντους, αλλά με 7/19 σουτ ο παράγοντας Χ για την ΑΕΚ στο 74-68 επί του Ηφαίστου υπήρξε ο Βασίλης Τολιόπουλος που ήθελε πάντα να παίζει 40 λεπτά. Ακόμα και τώρα που θα είναι πίσω από τον Νίκο Ζήση.

> Ο Ιωνικός 'αλλοιώθηκε' τόσο δραστικά τον τελευταίο μήνα που το υπέρ του 83-66 της 12ης Οκτωβρίου έγινε 110-80 για τον ΠΑΟΚ στις 18 Ιανουαρίου. Στη Νίκαια θα πρέπει να ξέρουν ότι οι 7 νίκες που είχαν στα πρώτα 12 ματς δεν φτάνουν για την παραμονή.

> Οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη δεν φόρεσαν τις νέες-ρετρό εμφανίσεις, οι οποίες λειτουργούν ενισχυτικά στη μάχη της επιβίωσης. Πάντως το 90-72 επί της Λάρισας είχε από τη 'ξεφτισμένη' αυτοκρατορική αίγλη.

> Στο 48-61 του Φαλήρου δεν έπαιζαν έφηβοι. Παρόλα αυτά το Περιστέρι ξόδεψε 59 επιθέσεις και ο Πανιώνιος 55. Νίκησε η ομάδα των δυτικών προαστίων, διότι ανανέωσε 19 εξ αυτών, μια ντουζίνα περισσότερες από τις αντίστοιχες των 'κυανέρυθρων' που ζορίστηκαν για να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό ασίστ (10) και είχαν 9 χαμένες βολές.

> The Magical Number Seven για το Ρέθυμνο που εντός έδρας είναι ομάδα τετράδας. Το 69-63 επί του Ηρακλή, με 11 τρίποντα και μόλις 9 λάθη, τού ανέβασε το ποσοστό επιτυχίας στο 88% (7-1).

> Με επιμέρους 9-0 στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου το Λαύριο άφησε πίσω τον Κολοσσό (25-13) και δεν απειλήθηκε ποτέ. Ψάχνει πλέον 1-2 νίκες, που θα του εγγυηθούν την παραμονή.


News 24/7

24MEDIA NETWORK