Ο Χρήστος Δάρας αφηγείται στο Contra.gr στιγμές από "αιώνια" ντέρμπι

Ο επί σειρά ετών γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Δάρας ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεών του από τα αιώνια ντέρμπι για λογαριασμό των αναγνωστών του Contra.gr. Διαβάστε πως και γιατί έχασε ένα...αυτοκίνητο λόγω ενός γκολ.

Ο Χρήστος Δάρας αφηγείται στο Contra.gr στιγμές από "αιώνια" ντέρμπι

Πριν αναλάβει την προεδρία του Πανιωνίου, ο Χρήστος Δάρας υπηρέτησε για σειρά χρόνων τον Ολυμπιακό πρώτα ως αθλητής και στη συνέχεια ως γιατρός, κυρίως της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Είναι λογικό άρα τα μάτια του να έχουν δει τα χίλια-μύρια από ντέρμπι αιωνίων από τα μέσα της δεκαετίας του 80 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 00'. Ο Ελληνας ορθοπεδικός μοιράζεται με τους αναγνώστες του Contra.gr μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις του.

"Χάσαμε ένα αυτοκίνητο!"

"Ο τελικός του Κυπέλλου το 1988 θα μου μείνει αξέχαστος αν και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Ο Κοσκωτάς ήταν πανίσχυρος εκείνη την εποχή και σε είχε υποσχεθεί στο προσωπικό της ομάδας ότι θα έκανε δώρο στο καθένα από μία καινούργια Lanchia αν η ομάδα κατακτούσε το τρόπαιο. Ο Φούνες έκανε το 2-1 στην παράταση αλλά ο Δημόπουλος ισοφάρισε και εν τέλει ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στα πέναλτι. Για μερικά λεπτά χάσαμε ένα αυτοκίνητο" τονίζει ο Χρήστος Δάρας.

"Είχαμε κλείσει τα φώτα στα αποδυτήρια"

"Αλησμόνητο είναι και το 1-4 στη Λεωφόρο επίσης για το Κύπελλο το Μάρτιο του 2001 στη Λεωφόρο. Και για τον καθαρά αγωνιστικό λόγο αφού ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη πρόκριση αλλά και γιατί χρειάστηκε να περιμένουμε τρεις ολόκληρες ώρες μετά το τέλος του ματς για να διαλυθεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού, που ξεσπούσε εναντίον των παικτών, και να αποχωρήσει η δική μας αποστολή. Και τις τρεις ώρες είχαμε κλείσει τα φώτα στα αποδυτήρια!" συνεχίζει.

"Το 2-4 το 1998 είναι επίσης ένα ματς που δύσκολα θα το ξεχάσω. Ο Ολυμπιακός έχανε 2-0 αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς. Ηταν μία από τις πιο μεγάλες ανατροπές όλων των εποχών σε αιώνιο ντέρμπι και θυμάμαι ότι η ομάδα το χάρηκε ιδιαίτερα.

Ο Χρήστος Δάρας αφηγείται στο Contra.gr στιγμές από "αιώνια" ντέρμπι
INTIME SPORTS

Αντιθέτως, υπήρξε μεγάλη λύπη στο παιχνίδι του Κυπέλλου το 1995 όταν ο Αλεξανδρής έχασε το πέναλτι που πήρε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις και απώλεσε την ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην ομάδα. Με το 3-3 ο Ολυμπιακός προκρινόταν αλλά τελικά δεν τα κατάφερε αν και στο πρώτο ματς είχε νικήσει με 1-2.

Θυμάμαι και κάτι άλλο ξεχωριστό που αφορά περισσότερο το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Οταν ήταν προγραμματισμένο να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό του Σαραβάκου και του Βαζέχα προσπαθούσαμε να προετοιμάσουμε αναλόγως τους Παχατουρίδη και Καραταϊδη που συνήθως αναλάμβαναν το προσωπικό μαρκάρισμα και τους κάναμε τη σχετική πλάκα. Ηταν μία πολύ δύσκολη αποστολή καθώς οι Σαραβάκος και Βαζέχα ήταν τεράστιοι παίκτες".

* "Αιώνιο" ντέρμπι στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140+ ειδικά στοιχήματα!"

* Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Contra.gr δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να απολαύσουν ό,τι συμβαίνει πριν και μετά το αιώνιο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός από ψηλά μέσω Drone! Συντονίσου την Κυριακή στις 17:45 και δες LIVE EIKONA από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και όλη τη γύρω περιοχή, μπαίνοντας για τα καλά σε ρυθμούς ντέρμπι.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ CONTRA.GR:

Φούστες, κότες και... Μini Cooper: Ατάκες και ευτράπελα σε ντέρμπι "αιωνίων"

Τα πιο χαρακτηριστικά ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Τα καλύτερα γκολ σε "αιώνια" ντέρμπι

Όσα πρέπει να προσέξετε την 25η αγωνιστική

News 24/7

24MEDIA NETWORK