Ο Ντάνι Άλβες δεν έγινε ούτε τώρα ο παίκτης με τα περισσότερα τρόπαια

Παρά την εμμονή των διεθνών ΜΜΕ, τα 40 τρόπαια στα οποία έφτασε ο Ντάνι Άλβες με την κατάκτηση του Copa América δεν συνιστούν ρεκόρ, αλλά ισοφάριση της επίδοσης ενός πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο Ντάνι Άλβες της Βραζιλίας πανηγυρίζει με τους φιλάθλους της χώρας την κατάκτηση του Copa America 2019 μετά από τη νίκη με 3-1 επί του Περού στον τελικό του 'Μαρακανά', Ρίο ντε Ζανέιρο, Κυριακή 7 Ιουλίου 2017
Ο Ντάνι Άλβες της Βραζιλίας πανηγυρίζει με τους φιλάθλους της χώρας την κατάκτηση του Copa America 2019 μετά από τη νίκη με 3-1 επί του Περού στον τελικό του 'Μαρακανά', Ρίο ντε Ζανέιρο, Κυριακή 7 Ιουλίου 2017 AP PHOTO/LEO CORREA

Ο  Ντάνι Άλβες σήκωσε το τρόπαιο του φετινού Copa América και μάλιστα ήταν ένας από τους MVP της εθνικής Βραζιλίας, αν όχι ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Ο αρχηγός της 'σελεσάο' ήταν παρών και στην προηγούμενη κατάκτηση του τουρνουά, το 2007, καθώς και στις 2 κατακτήσεις του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Μαζί με τα 4 τρόπαια που έχει πανηγυρίσει με την εθνική ομάδα, μετράει και 36 με τους συλλόγους στους οποίους έχει περάσει και ως εκ τούτου, το σύνολο φτάνει τα 40 τρόπαια.

Παρότι κατά καιρούς παρουσιάζονταν τέτοιες λίστες που εμφάνιζαν τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ με περισσότερα τρόπαια, η αλήθεια είναι ότι του πιστώνονταν κάποια με την Μπαΐα στην αρχή της καριέρας του, στα οποία δεν είχε συμμετοχή, αφού ακόμα δεν είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Ομοίως, ένας παίκτης που σε αρκετές λίστες εμφανιζόταν ως επικεφαλής, ο Μάξουελ, στη σωστή κατάταξη που είχε δημοσιεύσει το Contra.gr τον Απρίλιο, βρίσκεται πολύ πιο χαμηλά, αφού απουσίαζε από αρκετά παιχνίδια Super Cup, με συνέπεια να μην πάρει μετάλλιο νικητή.

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα κατάκτηση του Άλβες ανάγκασε τα ΜΜΕ να κάνουν νέα έρευνα για τον ακριβή αριθμό των τροπαίων του. Αυτός είναι φυσικά τα 40, όμως για ακόμα μια φορά υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τον 36χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή. Δεν είναι επικεφαλής της λίστας, απλά ισοφάρισε το ρεκόρ που υπάρχει εδώ και 15 χρόνια. Ο ρέκορντμαν τροπαίων με 40 τρόπαια είναι ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και θρύλος του αιγυπτιακού και διεθνούς ποδοσφαίρου, ο Χοσάμ Χασάν. Ο νυν προπονητής της Σμούχα κατέκτησε μία σειρά από εγχώριους και διεθνείς τίτλους με την Αλ Αχλί, την Αλ Αΐν, τη Ζάμαλεκ και φυσικά την εθνική Αιγύπτου, με συνέπεια να φιγουράρει στην κορυφή από το 2004 και την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος Αιγύπτου που πανηγύρισε ως παίκτης.

Μετά από την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν, πάντως, ο Άλβες έχασε την ευκαιρία να αφήσει πίσω τον Χασάν, αφού μοιάζει απίθανο οι Παριζιάνοι να μην κατακτήσουν ούτε ένα τρόπαιο τη σεζόν 2019-2020. Τουναντίον, αν δεν αυξήσει τη συγκομιδή του όσο καιρό θα συνεχίσει να αγωνίζεται, κινδυνεύει να χάσει τη θέση του, αφού υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που συλλέγει διαρκώς τρόπαια και δεν λέει να σταματήσει. Ο λόγος δεν αφορά τον Λιονέλ Μέσι ή τον Ζεράρ Πικέ, που με το πρωτάθλημα Ισπανίας που πήραν τον Μάιο, έφτασαν τα 33 τρόπαια, αλλά τον Χοσάμ Ασούρ!

Ο αρχηγός της Αλ Αχλί ακολουθεί τα βήματα του Χασάν (και του αδερφού του, Ιμπραχίμ, που είχε 37 τρόπαια). Μέχρι στιγμής έχει πανηγυρίσει 34 τρόπαια, ωστόσο έχει στο 'μάτι' ακόμα 3 μέχρι τον φετινό Σεπτέμβριο. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν εξ αναβολής αγώνες για την πρωτοπόρο Αλ Αχλί, στο κύπελλο η ομάδα βρίσκεται ακόμα στη φάση των 16, ενώ εκκρεμεί και το Super Cup με αντίπαλο τη Ζάμαλεκ.

Από εκεί και πέρα, αν και οι... βετεράνοι πια Αντρές Ινιέστα, Εσάμ ελ Χάνταρι και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς συνεχίζουν να αγωνίζονται, δύσκολα θα αυξήσουν τα 34, 33 και 31 τρόπαια αντίστοιχα, με συνέπεια οι Μέσι και Πικέ να αποτελούν τις επόμενες απειλές για τον πρώην συμπαίκτη τους στην Μπαρτσελόνα. Λίγο πιο πίσω και ο Σέρχιο Μπουσκέτς με 31 και τη δυνατότητα σε μερικά χρόνια να πλησιάσει κι αυτός τον Άλβες.

Όσο για τους παίκτες που ακόμα βρίσκονται εκτός λίστας, η πιο πιθανή είσοδος είναι εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με τα 2 τρόπαια που κατέκτησε με τη Γιουβέντους το 2018-2019 (πρωτάθλημα και supercoppa) έφτασε τα 28 στην καριέρα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK