Ο Βέλλιος ψάχνει στο Περιστέρι ό,τι βρήκαν οι Μήτρογλου - Κουλούρης

Το ταλέντο ποτέ δεν του έλειπε. Έπασχε από επιλογές. Αυτή τη φορά ωστόσο όλα τα δεδομένα συνηγορούν πως ο Απόστολος Βέλλιος έπραξε σωστά, αποφασίζοντας να αγωνιστεί για τον Ατρόμητο. Ευελπιστώντας πως θα καταφέρει στο Περιστέρι ό,τι και οι δυο νυν φορ της εθνικής Ελλάδας.

Greece's Apostolos Vellios reacts after missing a chance to score during the World Cup Group H qualifying soccer match between Gibraltar and Greece outside Faro, southern Portugal, Tuesday, Sept. 6, 2016. (AP Photo/Armando Franca)
O Βέλλιος μετά από μια χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, για το Group H της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (06/09/2016, AP Photo/Armando Franca) AP

Ήταν περίπου μια δεκαετία πίσω, όταν ο Απόστολος Βέλλιος αποτελούσε το hot prospect του Ηρακλή. Το καλοκαίρι του 2008 έκανε το άλμα από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα του "Γηραιού", υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Δυόμιση σεζόν κράτησε η περιπέτεια του στα γήπεδα της Super League, αφού τον Γενάρη του 2011 ήρθε η μεταγραφή στην Έβερτον. Ονειρική εξέλιξη στην καριέρα του νεαρού τότε στράικερ, που όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Στα "ζαχαρωτά" δεν βρήκε τις ευκαιρίες που έψαχνε, έτσι ακολούθησε ο δανεισμός στην Μπλάκπουλ και η μεταγραφή του ως ελεύθερος στην Λιρς το καλοκαίρι του 2014.

Τον Γενάρη του 2015 αγωνίστηκε δανεικός στην Βέστσελαντ της Δανίας και τον Ιούλιο του ίδιου έτους επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή.

Σε ένα γνώριμο πλέον περιβάλλον, όπου γνώριζε πως τον αγαπούν, τον στηρίζουν και τον εμπιστεύονται, ο Βέλλιος έκανε ένα reboot και με 13 γκολ σε 32 ματς, έβγαλε το εισιτήριο της επιστροφής για την Αγγλία. Αυτή τη φορά για την Championship και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που ήταν σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, περνώντας τελικά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Από την μεταγραφή αυτή, ο Ηρακλής καρπώθηκε 1,2 εκατ. ευρώ. Πλην όμως μιας μικρής χρονικής περιόδου, τα πράγματα δεν πήγαν κατ' ευχήν για τον διεθνή στράικερ.

Το δεύτερο πέρασμα του από το Νησί δεν στέφθηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι έφτασε ξανά η στιγμή που θα έφευγε δανεικός. Τον Αύγουστο του 2018 πήγε ξανά στο Βέλγιο, για λογαριασμό της Μπέβερεν και με την επιστροφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ κινήθηκαν οι διαδικασίες αποδέσμευσης του. Ο Απόστολος Βέλλιος επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για να φορέσει την φανέλα του Ατρομήτου. Και κρίνοντας από το πρόσφατο παρελθόν, ο 27χρονος φορ ψάχνει στο Περιστέρι ό,τι και οι Μήτρογλου - Κουλούρης.

Ο άλλοτε στράικερ του Ολυμπιακού είναι γνωστό ότι δεν υπήρξε ποτέ από τα αγαπημένα παιδιά του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς ο νυν τεχνικός της Μπαρτσελόνα θεωρούσε πως ναι μεν πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, αλλά όχι με την ωριμότητα που απαιτούσαν οι συνθήκες για τον Ολυμπιακό που έφτιαχνε ξανά το 2010. Έτσι ήρθε ο δανεισμός του Κώστα Μήτρογλου πρώτα στον Πανιώνιο και μετά στον Ατρόμητο. Στους "κυανέρυθρους" ο "πιστολέρο" έκανε 11 συμμετοχές και 8 γκολ, στην ομάδα του Περιστερίου... εκτινάχθηκε, πραγματοποιώντας 39 εμφανίσεις με 19 τέρματα. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό σαφώς πιο έτοιμος το καλοκαίρι του 2012 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Λίγα χρόνια αργότερα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Και μάλιστα με τον παίκτη που μοιάζει προορισμένος να πάρει σταδιακά την σκυτάλη από τον Κώστα Μήτρογλου στην εθνική ομάδα. Ο Ευθύμης Κουλούρης εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ όταν ακόμη ήταν 15 ετών. Το ταλέντο του ήταν ξεκάθαρο, έτσι δεν άργησε η στιγμή που έγινε επαγγελματίας στον "Δικέφαλο". Όπως ο Μήτρογλου στον Ολυμπιακό, έτσι και ο Κουλούρης, δεν έβρισκε σε διάρκεια τον χώρο/χρόνο που ήθελε στον ΠΑΟΚ για να παίξει και να βελτιωθεί.

Ο δανεισμός του στην Ανόρθωση το 2015 ήταν το πρώτο βήμα για να ανοίξει τα φτερά του. Ο δανεισμός του στον Ατρόμητο ήταν αυτό που έψαχνε για να... πετάξει. Στο Περιστέρι ο διεθνής φορ πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν πέρσι, πραγματοποιώντας 35 εμφανίσεις με απολογισμό 25 γκολ! Κάπως έτσι μπήκε στα ραντάρ συλλόγων από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ήρθε η μεταγραφή του στην Τουλούζ.

Τα παραδείγματα των Ελλήνων παικτών που βρήκαν μια πραγματική ευκαιρία στον Ατρόμητο, δεν εξαντλούνται στους προαναφερθέντες. Ο Δημήτρης Γιαννούλης έκανε 53 συμμετοχές με 14 ασίστ στην ομάδα του Περιστερίου και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης βρήκε επίσης εισιτήριο επιστροφής στον Ολυμπιακό, υπερασπιζόμενος την εστία των "κυανόλευκων". Οι Δημήτρης Χατζηισαΐας και Σπύρος Ρισβάνης δεν έβρισκαν χώρο σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, όμως συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στόπερ στον Ατρόμητο, ανακτώντας την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Ας γυρίσουμε όμως στον Απόστολο Βέλλιο. Το ταλέντο ποτέ δεν του έλειπε, ούτε τα σωματικά προσόντα ή η όρεξη για δουλειά. Έπασχε από επιλογές. Αυτή τη φορά ωστόσο όλα τα δεδομένα συνηγορούν πως έπραξε σωστά, αποφασίζοντας να αγωνιστεί για τον Ατρόμητο. Εκεί που θα επιχειρήσει να κάνει το τελευταίο "ντου" της αγωνιστικής του ανασύνταξης, ευελπιστώντας πως θα καταφέρει στο Περιστέρι ό,τι και οι Μήτρογλου - Κουλούρης: να βομβαρδίσει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, ξαναβάζοντας την καριέρα του σε ράγες.

 ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ / SUPERLEAGUE / IRAKLIS - PANATHINAIKOS
Ο Βέλλιος μόλις έχει σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό με την φανέλα του Ηρακλή και ξεσπά σε πανηγυρισμούς (28/11/2015) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

News 24/7

24MEDIA NETWORK