Πανιώνιος: Σεζόν ανακούφισης με φόντο την αβεβαιότητα

Με όλα τα αγωνιστικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο Πανιώνιος, η σεζόν είναι τουλάχιστον ικανοποιητική, αν όχι επιτυχημένη. Οι παίκτες που ξεχώρισαν, η απογοήτευση και το ματς που θα θυμούνται στην πλατεία.

Πανιώνιος: Σεζόν ανακούφισης με φόντο την αβεβαιότητα

Στην 9η θέση της βαθμολογίας, με 32 βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές και μόλις τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League, η σεζόν ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί για τον Πανιώνιο. ΑΕΛ, Ξάνθη, Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ υπολείπονται βαθμολογικά των "κυανέρυθρων", παλεύοντας για την σωτηρία, και στην πλατεία μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στην μεγάλη κατηγορία και για την περίοδο 2019-2020.

Η φετινή πορεία του Πανιωνίου ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, προβλήματα στο χορτάρι αλλά και έξω από αυτό. Το οικονομικό παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και η σωσίβια λέμβος δεν λέει να εμφανιστεί. Με αυτά τα δεδομένα, η παραμονή στην κατηγορία και η αξιοπρόσεκτη πορεία στο Κύπελλο, μπορούν να λογίζονται ως επιτυχία. Ίσως αυτό να ξενίζει πολλούς φίλους του Πανιωνίου, αλλά αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Με τον Γιώργο Μασούρα να πηγαίνει στον Ολυμπιακό τον Γενάρη, τον Φιορίν Ντουρμισάι να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες το καλοκαίρι και το θέμα της αδειοδότησης να παραμένει μια "καυτή πατάτα" στα χέρια της διοίκησης, το μέλλον δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο στην πλατεία. H σεζόν ολοκληρώνεται με ανακούφιση, αλλά και φόντο την αβεβαιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έσωσε την παρτίδα για φέτος. Και είχε παίκτες που ξεχώρισαν, άλλους που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, άλλαξε προπονητή στα μισά της διαδρομής, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Το αστέρι: Φιορίν Ντουρμισάι

Ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-2018 με 6 γκολ και 1 ασίστ σε 29 συμμετοχές (1917'). Φέτος μετράει ήδη 11 γκολ και 1 ασίστ σε 32 συμμετοχές (2700'), ως frontman της επίθεσης των "κυανέρυθρων". Τακτοποίησε τα χαρτιά του και κλήθηκε στην εθνική Ελλάδας, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που είχε εδώ και καιρό.

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος πολύ δύσκολα θα τον βρει στον Πανιώνιο, καθώς έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων συλλόγων. Εντός συνόρων η περίπτωση του φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Ο πολυτιμότερος: Παναγιώτης Κόρμπος

Ο λύκος κι αν εγέρασε... Ο 33χρονος χαφ ήταν για μια ακόμη σεζόν ο ακούραστος εργάτης στην μεσαία γραμμή του Πανιωνίου, ο αρχηγός που έδινε το σύνθημα στους συμπαίκτες του. Έχει ήδη 27 συμμετοχές στο ενεργητικό, με τρία ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Εκτός από την πολύτιμη συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, έδωσε πράγματα και στο επιθετικό κομμάτι με 2 γκολ και 3 ασίστ. Το συμβόλαιο του εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ωστόσο Κόρμπος και Πανιώνιος έχουν ήδη ουσιαστικά συμφωνήσει στην ανανέωση της συνεργασίας τους. Μένουν οι υπογραφές.

Ο πιο βελτιωμένος: Γιώργος Μασούρας

Ο 25χρονος διεθνής εξτρέμ ανήκει στον Ολυμπιακό από τον Γενάρη, ωστόσο οι επιδόσεις του το πρώτο μισό της σεζόν ήταν αυτές που "ανάγκασαν" τους Πειραιώτες να τον βάλουν άμεσα στο ρόστερ τους. Ο Μασούρας είχε 8 γκολ και 1 ασίστ σε 42 ματς (3.078') που αγωνίστηκε την περίοδο 2017-2018.

Ξεκίνησε με το πόδι στο... γκάζι την τρέχουσα σεζόν, σκοράροντας 7 τέρματα με τη φανέλα του Πανιωνίου μέχρι τον Δεκέμβρη, δείχνοντας πολύ μεγάλη βελτίωση στο παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό (4 γκολ σε 800'), επιβεβαιώνει τη φετινή του "έκρηξη" στο χορτάρι.

Απογοήτευση: Σέρντζαν Σπιριντόνοβιτς

Την σεζόν 2017-2018 ο Αυστριακός κυνηγός είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, με 12 γκολ και 3 ασίστ σε 34 συνολικά εμφανίσεις (2268'). Στην πλατεία περίμεναν ανάλογη προσφορά και φέτος αλλά έμειναν με την όρεξη. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και με 2 γκολ και 3 ασίστ σε 20 ματς (1327'), έμεινε πολύ μακριά από τις περσινές του επιδόσεις.

Οι "κυανέρυθροι" έχουν πολλά παράπονα και από την συμπεριφορά του παίκτη, καταλογίζοντας του και αδιαφορία. Το συμβόλαιο των δύο πλευρών έχει ορίζοντα ενός ακόμη χρόνου, ωστόσο αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά, οι δρόμο τους αναμένεται να χωρίσουν το προσεχές καλοκαίρι.

Το ματς της σεζόν: ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2

Χωρίς αμφιβολία, αυτό με τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Ο Πανιώνιος επικράτησε με σκορ 2-1 στη Νέα Σμύρνη και πήγε στην Τούμπα για να υπερασπιστεί το προβάδισμα του. Ο Μπίσεσβαρ στο 32' άνοιξε το σκορ, ωστόσο με την σέντρα ο Ντουρμισάι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο θρίλερ που εκτυλίχθηκε ήταν ο Σβιντέρσκι που σκόραρε για το 2-1 στο 82', στέλνοντας το ματς στην παράταση. Ο Ουμάρ Καμαρά ισοφάρισε για δεύτερη φορά το ματς για τον Πανιώνιο, σκοράροντας για το 2-2 στο 94'.

Στο 114' ο Άκπομ έδωσε ελπίδες πρόκρισης στον ΠΑΟΚ κάνοντας το 3-2 και λίγο πριν τη λήξη, ο ρέφερι Σκουλάς καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί για το 4-2. Εκνευρισμένοι οι παίκτες του Πανιωνίου αρνήθηκαν να παίξουν το υπόλοιπο της αναμέτρησης, αναγκάζοντας τον διαιτητή να σφυρίξει νωρίτερα τη λήξη!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χρήστος Δάρας, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για... χειρουργείο, χαρακτηρίζοντας "ανύπαρκτα" τα τρία από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε στην Τούμπα, καυτηριάζοντας και τις... 11 (!) κάρτες που είδαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση.

Προπονητής

Η ήττα με σκορ 4-2 από την ΑΕΛ την 12η αγωνιστική έφερε την λύση της συνεργασίας με τον Ζοζέ Ανιγκό. Πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες ήταν για τον Γάλλο τεχνικός ο απολογισμός στο πρωτάθλημα, ωστόσο κρίθηκε ανεπαρκής. Στις 04/12/2018, η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου, που μετρά τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και οκτώ ήττες σε 15 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση του.

Αξία transfermarkt: 12,25 εκατ. ευρώ

Βαθμολογία σεζόν: 6

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK