Ο Βαλεντίνο Ρόσι φοβάται πως ο Μαρκ Μάρκεθ θα τον ξεπεράσει

Άλλες εποχές, άλλοι αναβάτες, αλλά σε επίπεδο αριθμών, ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε βέβαιος πως ο Μαρκ Μάρκεθ θα 'πιάσει' το ρεκόρ των 9 παγκοσμίων τίτλων στα MotoGP που 'χει.

O Μαρκ Μάρκεθ κάνει την τελευταία δεκαετία ό,τι ο Βαλεντίνο Ρόσι, την εποχή που 'έφτιαχνε' το όνομα του ως 'γιατρός'.
O Μαρκ Μάρκεθ κάνει την τελευταία δεκαετία ό,τι ο Βαλεντίνο Ρόσι, την εποχή που 'έφτιαχνε' το όνομα του ως 'γιατρός'. AP PHOTO/SHIZUO KAMBAYASHI

To MotoGP υπάρχει -ως MotoGP- από το 2002, όταν αντικατέστησε τα 500cc. Στην πρεμιέρα του -τότε- νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος ο τίτλος κρίθηκε ενώ απέμεναν τέσσερις αγώνες, για το τέλος της σεζόν. Το έκανε ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ζευγάρωσε τις συγκινήσεις το 2005. Έκτοτε σε πέντε χρονιές το στέμμα δόθηκε μετά την καρό σημαία του τελευταίου αγώνα -γιατί πριν πέσει ουδείς ήξερε ποιος θα το φορέσει.

Η πιο 'ζόρικη' αγωνιστική περίοδος ήταν αυτή του 2013, όταν ο Mαρκ Μάρκεθ έκανε σεφτέ -έγινε πρωταθλητής στη ρούκι χρονιά του και ο νεαρότερος πρωταθλητής-, με +4 πόντους από τον δεύτερο Χόρχε Λορένθο -κάτοχο του τίτλου. Δεύτερη πιο ψυχοβγαλτική διαφορά ήταν αυτή του 2015, όταν ο Λορένθο έγινε πρωταθλητής για τελευταία φορά -μέχρι σήμερα- με +5 πόντους από τον Ρόσι.

Πέντε φορές έμεναν άλλοι τρεις αγώνες, με την Ιαπωνία να 'χει γίνει -γενικά- πολλές φορές το κριτήριο. Το τέλος της διαδικασίας, στους πέντε αγώνες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν το 'χαμε ξαναδεί από το 2005. Το είδαμε φέτος, με τον Μάρκεθ να ρίχνει στην Ταϊλάνδη τίτλους τέλους στη χρονιά και να γίνεται ο Ρόσι της γενιάς του. Ρώτησαν τον Ιταλό αν του θυμίζει τον εαυτό του, στα νιάτα του. Απάντησε "κυριάρχησε φέτος, όπως κυριαρχούσα εγώ στα καλύτερα μου χρόνια. Έκανε μόνο ένα λάθος, στο Όστιν. Εξαιρουμένου αυτού, ήταν σχεδόν τέλειος. Δεν πιστεύω ότι θα 'χει πρόβλημα να κάνει 9 τους παγκόσμιους τίτλους του. Λυπάμαι που 'πέταξα' 2-3 στην καριέρα μου. Για την ακρίβεια δυο, συν αυτόν που μου στέρησαν άλλοι. Φοβάμαι πως ο Μαρκ θα με 'πιάσει' γρήγορα στους 9".  Είχε να πει και κάτι ακόμα: ήταν ένα μήνυμα για τη Yamaha. "Αν δεν κρατήσουν τον Κουαρταράρο θα είναι τρελοί. Ο Φάμπιο είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον της εταιρίας. Περιμένω ότι σύντομα θα γίνει ο πιο γρήγορος. Έχει ταλέντο και όλοι θα τον διεκδικήσουν. Η Yamaha πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει".

Οι 362 πόντοι είναι η μεγαλύτερη σούμα που 'χει κάνει όπως κατακτούσε έξι παγκόσμιους τίτλους στο MotoGP. Προς το παρόν, έχει 325. Άρα αν θες να έχεις κάτι να ασχολείσαι στους εναπομείναντες αγώνες, είναι αυτό: το αν θα κάνει νέο προσωπικό ρεκόρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK