Santorini Experience 2019: Ο πλήρης οδηγός για το κορυφαίο αθλητικό event

Το Contra.gr ως χορηγός επικοινωνίας του Santorini Experience 2019, έχει ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί.

Running photo @ Santorini Experience
Running photo @ Santorini Experience BABIS GIRITZIOTIS

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για το κορυφαίο αθλητικό event Santorini Experience, που θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά στις 4-6 Οκτωβρίου 2019 στο μαγευτικό και Νο. 1 προορισμό παγκοσμίως, τη Σαντορίνη. Το Contra.gr ως χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, έχει ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν αυτό το τριήμερο στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί, και να συνδυάσουν αθλητικές δραστηριότητες με ιστορία, παράδοση, φαγητό, διασκέδαση σε αυτό τον ξεχωριστό προορισμό.

Αγώνες τρεξίματος & κολύμβησης

Το πρόγραμμα του 'Santorini Experience', όπως όλοι γνωρίζουν, περιλαμβάνει αγώνες trail running και open water swimming με φόντο το μαγευτικό τοπίο που θα προσελκύσουν και φέρος το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών. Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του Hφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5 χλμ. 'Αριστείδης Αλαφούζος' αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15 χλμ. by Samsung αυτούς που αγαπούν την δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά. Να σημειωθεί ότι οι αγώνες δρόμου 5 και 10χλμ. συνδιοργανώνονται με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ. To 'Santorini Experience' έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World's Marathons (που αριθμεί περισσότερους από 4.404 αγώνες τρεξίματος παγκοσμίως).

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί η κολύμβηση open water. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου by Vikos (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει το 'Santorini Experience'. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου), υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου που έχει σχεδιάσει την μοναδική αυτή διαδρομή. Ο αγώνας θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τους κανονισμούς της FINA και την ασφάλεια της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης, της Lifeguard Patrol, του Εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας, του Atlantis Dive Center και του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) (που αριθμεί περισσότερους από 150 κολυμβητικούς αγώνες). Με τον τρόπο αυτό όλοι οι κολυμβητές που συμμετέχουν στο 'Santorini Experience' αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες του GSS θα έχουν μια παγκόσμια κατάταξη. Η αξιολόγησή τους θα υπολογίζεται ισότιμα από την συμμετοχή και την ταχύτητα των αθλητών στους αγώνες. Σε όσο περισσότερους αγώνες λαμβάνουν μέρος, τόσο πιο η υψηλή θα είναι και η κατάταξή τους.

To 'Santorini Experience' αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group. Η διοργάνωση τελείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Το Santorini Experience έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2019 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι διαδρομές

Όσοι θέλουν να έχουν μια λεπτομερέστερη καταγραφή των διαδρομών τρεξίματος και κολύμβησης του Santorini Experience 2019 μπορούν να τσεκάρουν αυτό το link.

Οι εγγραφές

Δεν έχετε κάνει ακόμα την εγγραφή σας στο event; Προλαβαίνετε ακόμα και τώρα. οι συμμετέχοντες μπορούν να πραγματοποιούν την εγγραφή τους με βάση το τελευταίο κύμα εγγραφών, που ισχύει μέχρι και την έναρξη της διοργάνωσης κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Ειδική προσφορά & παραλαβή πακέτου στο Alafouzos Sport

Οι εγγραφές στην κολύμβηση και το τρέξιμο συνεχίζονται και στο κατάστημα του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης Alafouzos Sport στα Φηρά.

Να σημειωθεί ότι ειδική έκπτωση 25%, στις τιμές των εγγραφών ανά δραστηριότητα, θα απολαύσουν όσοι πραγματοποιήσουν αγορές στο κατάστημα της χορηγού εταιρείας άνω των 15 ευρώ.

Από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους από το κατάστημα Alafouzos Sport (ώρες καταστήματος: 09:00-21:00). Εναλλακτικά, οι συμμετέχοντες στο τρέξιμο θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς μία ώρα πριν την εκκίνηση της διαδρομής τους το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στην Οία και οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση μία ώρα πριν την εκκίνηση της δικής τους διαδρομής την Κυριακή 6 Οκτωβρίου από το παλιό λιμάνι των Φηρών.

Στο κατάστημα Alafouzos Sport, κατά την διάρκεια του Santorini Experience θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να αγοράσετε την κορυφαία ελβετική σειρά παπουτσιών On που αποτελεί το ιδανικό παπούτσι για trail running. Στις απαιτητικές διαδρομές της διοργάνωσης, το διακεκριμένο για το design και την τεχνολογία του παπούτσι On, θα σας βολέψει απόλυτα.

Το πρόγραμμα

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό φετινό πρόγραμμα.

Santorini Experience 2019: Ο πλήρης οδηγός για το κορυφαίο αθλητικό event
ELIASLEFAS.COM

Οι προσφορές του Santorini Experience 2019

Για να ανακαλύψετε τις προσφορές που ισχύουν σε θέματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικίασης οχημάτων, διαμονών, φαγητού, μεταφορών και εγγραφών για το 'Santorini Experience' μπείτε ΕΔΩ.

Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα και την μοναδική θέα της Καλντέρας, πίνοντας ένα υπέροχο cocktail στο Esperisma Bar – Restaurant του Athina Luxury Suites.

Ταξιδέψτε με την Blue Star Ferries με 50% έκπτωση

Το 'Santorini Experience' όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συμμετεχόντων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες σε όλους τους ταξιδιώτες. Όσοι επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, για το 5ο 'Santorini Experience', θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για ακόμη μία χρονιά με την ασφάλεια και την άνεση της Blue Star Ferries, του επίσημου χορηγού της διοργάνωσης. Η κορυφαία ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας προσφέρει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από και προς τη Σαντορίνη και 30% στα οχήματα σε όσους επισκεφτούν τη διοργάνωση και το νησί για το διάστημα από 01/10/2019 – 10/10/2019. Το κάθε άτομο που έχει ολοκληρώσει την εγγραφή του δικαιούται την ίδια έκπτωση και για 3 επιπλέον άτομα (εφόσον είναι συνοδοί του) ή για 4 άτομα (αν αποτελούν οικογένειά του).

Για τις κρατήσεις θέσεων και την έκδοση των εισιτηρίων, οι συμμετέχοντες αφού ολοκληρώσουν την εγγραφή τους θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν έγκαιρα, τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρησή, με τα ακόλουθα λιμενικά γραφεία: Πειραιάς, GELASAKIS SHIPPING & TRAVEL, τηλ. 210 4222440, Σαντορίνη, DAKOUTROS TRAVEL, τηλ. 22860 22201, Πάρος, ERKYNA TRAVEL, τηλ. 22840 23112, Σύρος, VASSILIKOS PREMIUM SERVICES, τηλ. 22810 844444, Νάξος, ZAS TRAVEL, τηλ. 22850 23330. Για κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων την ημέρα της αναχώρησης του πλοίου δεν θα είναι δυνατή η παροχή της έκπτωσης.

Ενοικιάστε το αυτοκίνητο που επιθυμείτε με έκπτωση από την Avance

Παράλληλα, η Avance δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στο 5ο 'Santorini Experience' να κάνουν την κράτησή τους, για όποιο όχημα επιλέξουν για τις μετακινήσεις τους στο νησί (με παραλαβή από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι), κατά την περίοδο της διοργάνωσης, με έκπτωση 15% επί του επίσημου καταλόγου. Σε ότι αφορά τις κρατήσεις, οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να στείλουν το email τους στο reserv(at)avance.gr.

Επιπλέον προσφορές

To Assyrtico Wine Restaurant Café προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες του 'Santorini Experience' έκπτωση 20% επί του μενού.

Η DNA Travel, ο Επίσημος Συνεργάτης Μεταφορών της διοργάνωσης προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες την μεταφορά τους από/προς τα ξενοδοχεία ή από/προς το αεροδρόμιο/λιμάνι στην τιμή των 30€ (μέχρι 4 άτομα, +5€ για κάθε έξτρα άτομο). Κλείστε την μεταφορά σας μέσω email στα info(at)dnatravel.gr & info(at)dnatravelgreece.com ή καλέστε στα +306972245343, +306980027609, +302286021179.

Running photo @ Santorini Experience
Running photo @ Santorini Experience ELIAS LEFAS

Μεταφορά των συμμετεχόντων στις εκκινήσεις των αγώνων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και μεταφορά των συμμετεχόντων του 'Santorini Experience' στα σημεία εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος το Σάββατο 05/10 στην Οία και της κολυμβητικής διαδρομής την Κυριακή 06/10 στο παλιό λιμάνι των Φηρών, η DNA Travel, ο επίσημος συνεργάτης μεταφορών της διοργάνωσης, θα φροντίσει να πραγματοποιήσει τα ακόλουθα δρομολόγια: Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια (στις 05:30π.μ. και 07:50π.μ) από την Περίσσα (Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού) που θα περάσουν (στις 05:50π.μ. και 08:10π.μ. αντίστοιχα) από το Καμάρι (Έναντι Γηπέδου), αμέσως μετά (στις 06:10π.μ. και 08:30π.μ. αντίστοιχα) από τα Φηρά (Έναντι Παλαιού Κέντρου Υγείας) για να φτάσουν στην Οία (Εργοστάσιο Αφαλάτωσης) με λεωφορείο που θα εξυπηρετήσει τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να βρεθούν στο σημείο εκκίνησης των διαδρομών τρεξίματος. Αντίστοιχα, η επιστροφή των συμμετεχόντων θα γίνει με ένα ακόμα δρομολόγιο στις 12:30μ.μ. το μεσημέρι, από την Οία προς τα Φηρά, το Καμάρι και την Περίσσα.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μετακινηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, από την Περίσσα και το Καμάρι στο παλιό λιμάνι των Φηρών, για την εκκίνηση της κολυμβητικής διαδρομής θα εξυπηρετηθούν με το λεωφορείο που θα έχει ως σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στην Περίσσα, στις 07:50 το πρωί και θα περάσει στις 08:10π.μ. από το Καμάρι (Έναντι Γηπέδου). Να σημειωθεί ότι η μεταφορά των κολυμβητών προς το ηφαίστειο ξενικά στις 09:30, από το παλιό λιμάνι. Επιπλέον η DNA Travel θα πραγματοποιήσει ένα ακόμα δρομολόγιο στις 14:00μ.μ. το μεσημέρι από τα Φηρά (Έναντι Παλαιού Κέντρου Υγείας) στον Λιμένα Αθηνιού (Κεντρικό Λιμάνι Θήρας).

Sunset Pilates Session στο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, το βραβευμένο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει τη μαγευτική θέα του φημισμένου ηλιοβασιλέματος στην Οία, διοργανώνοντας ως επίσημος χορηγός του 'Santorini Experience' ένα Sunset Pilates Session με την μοναδική, Μάντη Περσάκη. Για το session ισχύουν περιορισμένες θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο : +30 28975 02151.

Ζήστε την εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη!

Για πρώτη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη
Για πρώτη φορά η Ρεάλ Μαδρίτης στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο του 'Santorini Experience', σε συνεργασία με το MGC Soccer Central, επικεφαλής προπονητές από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Playland, στις 3-6 Οκτωβρίου 2019, για να διδάξουν ποδόσφαιρο σε παιδιά ηλικίας 6 - 16 ετών χρησιμοποιώντας μεθοδολογίες προπονητικής των Μερένχες! Δηλώστε τη συμμετοχή σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με το Playland.

Διαμονή στο Santorini Experience 2019

Οι χορηγοί φιλοξενίας της διοργάνωσης, που με ειδικές προσφορές και τιμές προωθούν τον θεσμό και υποστηρίζουν την διοργάνωση είναι οι: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, West East Suites, Andronis Arcadia, Vedema a Luxury Collection Resort, Mystique a Luxury Collection Hotel, Sienna Resort, Marvarit Suites, Santo Houses, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, La Mer Suites & Spa, Antinea Suites & Spa, Beach Boutique Hotel, Bloom Travel, Loizos Stylish Residencies, Iokasti Villa, Olive Cave Houses, Panorama Studios & Suites, Esperas Santorini, Mesana Stone House και White Pearl Villas ενώ οι συμμετοχές συνεχίζονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα διαμονής κάντε κλικ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο VitaNTravel.

News 24/7

24MEDIA NETWORK