Mic drop: Οι πιο μέτριες προσπάθειες διάσημων αθλητών στο Τραγούδι

Από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του 1993 στον ράπερ Κόμπι Μπράιαντ, τους θριαμβευτές του Euro 2004 και τον Νίκο Λυμπερόπουλο σε σύνθεση του Φοίβου. Αντέχεις να τα ακούσεις όλα;

Mic drop: Οι πιο μέτριες προσπάθειες διάσημων αθλητών στο Τραγούδι

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου επαγγελματίες αθλητές επιχείρησαν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν επάξια και σε μια τέχνη, όπως η μουσική, ανατρέποντας την στερεοτυπική εικόνα του ' προπόνηση-σπίτι-σπίτι-προπόνηση' που συναντάται σε αρκετούς σύγχρονους σούπερσταρ. Φυσικά, οι απόπειρες πολλών αθλητών για δισκογραφία, είχαν συχνά αμήχανα ως και κωμικοτραγικά αποτελέσματα, με συνήθης κατάληξη την ολική επαναφορά στους αγωνιστικούς χώρους. Από τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Αλέξη Λάλας στον Σακίλ Ο`Νιλ και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ακολουθεί μια ενδεκάδα ταλέντων που θα ζήλευε και το X-Factor (#νοτ)

Κλίντ Ντέμπσι

“Γεια, είμαι ο Κλίντ, παιζω football, επιθετικός.”

“Τερματοφύλακας; Μήπως εννοείς ότι παίζεις soccer;”

Μπορούμε να φανταστούμε έναν διάλογο γνωριμίας όπως ο παραπάνω, όταν ο Κλίντ Ντέμπσι επιχειρούσε να περιγράψει με τι ασχολείται, πίσω, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Πριν ο Ντέμπσι βρεθεί στην Αγγλία και ξεκινήσει μια ένδοξη καριέρα σε ομάδες όπως η Τότεναμ, είχε δημιουργήσει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Deuce, με το οποίο και ηχογράφησε ένα ραπ κομμάτι με τίτλο ‘Don`t Tread’,με στόχο τη συσπείρωση των Αμερικάνων φιλάθλων για την παρουσία της χώρας τους στο Μουντιάλ του 2006. Κλιντ, η μετανάστευση ήταν μια από τις καλύτερες σου ιδέες...

Ντιον Σάντερς

Ο θρυλικός cornerback και βετεράνος πλέον Ντιον, αξίζει μια θέση στο Hall Of Fame των αθλητών με μέτριες δισκογραφικές απόπειρες. Προφανώς το άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1994 απαιτεί δύναμη ψυχής για να το ακούσεις ολόκληρο, αλλά αν κρίνουμε από το βιντεοκλίπ που το συνόδεψε,ο Ντιον πρέπει να πέρασε πολύ καλά.

Μάνι Πακιάο

Από το μποξ στην υποκριτική και ύστερα στην πολιτική, ο 40χρονος σούπερσταρ από τις Φιλιππίνες, έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να δοκιμάζει καινούργια πράγματα. Ο Πακιάο έχει κυκλοφορήσει 3 αλμπουμ με ρεπερτόριο που κινείται σε adult contemporary ήχους και μπαλάντες που θυμίζουν κάτι σε αγγλόφωνη εκδοχή του Γιάννη Πάριου.

Κόμπι Μπράιαντ

Από το 1996 μέχρι το 2004, ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Σακίλ Ο`Νιλ δύσκολα μπορούσαν να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο χωρίς να δημιουργηθούν άβολες καταστάσεις που ξεκινούσαν από trash talk και ενίοτε κατέληγαν σε αγνό ξύλο. Η ανταγωνιστική διάθεση ανάμεσα στους δυο σούπερσταρ φαίνεται πως συνεχίστηκε και εκτός γηπέδων, καθώς δυο χρόνια μετά την τρίτη και τελευταία μέχρι στιγμής δισκογραφική κυκλοφορία του Σακιλ, ο Κόμπι κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘Visions’, μια μάλλον αδιάφορη απόπειρα στο hip hop, που περιείχε και ένα ντουέτο με την Tyra Banks (!). Ο τίτλος του 2001 με τους Λεικερς, με τον ίδιο να ανακηρύσσεται πρώτος σκόρερ της λίγκας, διέγραψε μονομιάς αυτή τη μουσική παρένθεση.

Σακιλ Ο`Νιλ

Είναι δύσκολο να βρούμε έναν πιο πορωτικό τίτλο από το ‘Shaq Diesel’, που αποτελεί και τον τίτλο του ντεμπούτου άλμπουμ του 21χρονου τότε, σταρ των Ορλάντο Μάτζικ. Ο Σακίλ ποτέ δεν έγινε καλός μουσικός, αλλά έδειχνε πώς το διασκέδαζε εξίσου γκρεμίζοντας μπασκέτες με καρφώματα, παίζοντας απέναντι σε Ευρωπαίους αντιπάλους όπως ο Παναγιώτης Φασούλας και ραπάροντας για χρήμα και γυναίκες. Ο ράπερ Σακ και το ‘τζίνι που βγαίνει μέσα από στερεοφωνικό’ Σακ της ταινίας ‘Kazaam’ είναι ίσως τα πιο ποπ πράγματα της δεκαετίας του 90 στο NBA.

Αλέξης Λάλας

Στα μέσα της δεκαετίας του `90, το αμερικάνικο κοινό αντιμετώπιζε το ποδόσφαιρο σαν ένα εξωτικό και ακατανόητο θέαμα. Το 1994, η -κάτι σαν-grunge φιγούρα του Ελληνοαμερικάνου Λάλα προσέλκυσε αρκετά βλέμματα στην ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, που έπαιζε στην έδρα της, φτάνοντας στους 16 του θεσμού. Εκείνη την εποχή ο Αλέξης Λάλας είχε κυκλοφορήσει και το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με την μπάντα των The Gypsies, οι οποίοι μάλιστα έγιναν support group στην περιοδεία των Hootie & the Blowfish, μιας ροκ μπάντας που βρισκόταν στην κορυφή των αμερικάνικων τσάρτς. O Λάλας συνεχίζει να δισκογραφεί σόλο πια, μέχρι και σήμερα. Ευτυχώς για το grunge, δεν ήταν ποτέ grunge.

Χένρι Λούντκβιστ - Τζόν Μακενρο

Εδώ πρόκειται για μια συνεργασία γιγάντων: Ο Σουηδός τερματοφύλακας της ομάδας χόκει των New York Rangers, στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, όπου συχνά παίζει με μπάντες όπως οι The Noise Upstairs, ένα ροκ συγκρότημα που έχει δημιουργήσει ο θρύλος του τένις, Τζόν Μακενρο. Αν ακούγεται η μουσική τους; Δοκιμάστε, με δική σας ευθύνη.

Οι Νικητές

Θυμάσαι τότε, το καλοκαίρι του 2004, που ήμασταν “στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια”; Ο άθλος της Εθνικής ποδοσφαίρου το Όττο Ρεχάνγκελ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, πανηγυρίστηκε σε κάθε άκρη της χώρας και έγινε μέχρι και τραγούδι από τον Νίκο Καρβέλα και τους ίδιους τους παίκτες της Εθνικής. Γλυκιά κάλτ ανάμνηση, η εικόνα του Ζαγοράκη, του Μπασινά, του Φύσσα και του Σειταρίδη να υποδύονται τους μουσικούς μέσα σε στούντιο ηχογράφησης.

Οι παίκτες της ΑΕΚ

Είναι το 2007 και ο Φοίβος γράφει μια επική power ballad που θα μπορούσε να ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Διονύση Σχοινά ή της Δέσποινας Βανδή, αλλά έγινε το ‘Μια Αγάπη Έχω στην Καρδιά’, ένα τραγούδι που ερμήνευσε ο Γιώργος Φλωράκης με τους τότε παίκτες της ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει: Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Κατσουράνης, Καπάνταης, Κόντης, Μπρούνο Άλβες, Φερνάντο Σάντος μπροστά από το μικρόφωνο. Απολαύστε.

Παίκτες της ΑΕΚ vol.2

Αλεξανδρής, Μανωλάς, Ατματσίδης και όλη η ομάδα των πρωταθλητών του 1994, μαζί με Μπάγιεβιτς-Μπουρουτζήκα πίσω από ένα μικρόφωνο. Τόσο απολαυστικό όσο ακούγεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK