Το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν μοιάζει χειρότερο από την Κακιά Σκάλα

Όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν από ένα εκτεθειμένο φρεάτιο, που λίγο έλειψε να διαλύσει το όχημα ενός οδηγού. Η πρώτη δοκιμαστική διαδρομή διήρκεσε μόλις 10 λεπτά.

Το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν μοιάζει χειρότερο από την Κακιά Σκάλα

Υπάρχουν κάποιες αγωνιστικές διαδρομές που είναι πραγματικά κακές, υπάρχουν και κάποιες άλλες που ξεπερνούν τα όρια της τραγωδίας. Το Γκραν Πρι που έγινε στην πόλη Μπακού του Αζερμπαιτζάν, αν και ξεκίνησε με προσδοκίες να γίνει μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξελίχθηκε σε μια τεράστια παρωδία.

Η πρώτη διαδρομή του διημέρου διήρκεσε μόλις 10 λεπτά, μέχρι τη στιγμή που οι επίσημες αρχές αποφάσισαν να ζητήσουν οριστική διακοπή. Αρκετά αυτοκίνητα έφυγαν από την πίστα, ενώ ο οδηγός Τζορτζ Ράσελ, είδε το όχημα του να διαλύεται αργά και βασανιστικά, ύστερα από πρόσκρουση σε εκτεθειμένο φρεάτιο, στην τρίτη στροφή.

Πρόκειται για μια πίστα που έχει συνολικά 300 σκεπασμένα φρεάτια, σύμφωνα με το Motorsport.com, αν και κανείς δεν φαίνεται να έχει κάνει μια ολοκληρωμένη διαδικασία ελέγχου της διαδρομής, πριν δοθεί το πράσινο φως σε μια σειρά από οχήματα αξίας πολλών εκατομμυρίων για να κάνουν τις πρώτες τους δοκιμαστικές διαδρομές.

Η επικεφαλής της ομάδας του Τζορτζ Ράσελ, Κλερ Ουίλιαμς, μιλώντας στο βρετανικό Sky Sports, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: " Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Δεν περιμέναμε να αντικρίσουμε κάτι τέτοιο σε μια πίστα της Φόρμουλα 1. Είχαμε την εντύπωση ότι τα καλύμματα των φρεατίων θα ήταν κολλημένα, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις."

Κι όμως η παρωδία δεν σταμάτησε εκεί, καθώς, το όχημα του γερανού που παρέλαβε το διαλυμένο αυτοκίνητο του Ράσελ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, προσέκρουσε σε γέφυρα. Και όλο το Twitter - ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί- με μια φωνή λέει: "Μπράβο Μπακού!"

Το σίγουρο είναι πως μέχρι στιγμής το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν κοντράρει στα ίσια την Κακιά Σκάλα. Σώστε τους οδηγούς της F1 από τα φρεάτια.


Κεντρική φωτογραφία: Instagram

News 24/7

24MEDIA NETWORK