Άγιος Νικόλαος: Προς δημοπράτηση το σκέιτ πάρκ και τα γήπεδα μπάσκετ, τένις και 5Χ5

Τις επιτροπές διαγωνισμού για σημαντικά έργα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγίου Νικολάου.


Το ένα έργο αφορά διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου του Δήμου στην περιοχή Αμμούδας όπου θα κατασκευαστεί πάρκο με κατάλληλη υποδομή, όπου θα αθλούνται οι νέοι με «σκέιτ μπορντς» καθώς και ανακαινίσεις δημοφιλών, στο ευρύ αθλούμενο κοινό, ανοιχτών αθλητικών χώρων και συγκεκριμένα το γήπεδο μπάσκετ στην «Πλαζ ΕΟΤ», καθώς και το νέο γήπεδο τένις δίπλα στα υφιστάμενα και το μικρό γήπεδο 5Χ5 για ποδόσφαιρο, πίσω από το κτίριο της Ένωσης Μεραμβέλλου.

Ο προϋπολογισμός αυτών των παρεμβάσεων είναι 848.000 ευρώ.

Η δημοπράτηση έχει προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Μαϊου.

Θυμίζουμε ότι το γήπεδο μπάσκετ στην πλαζ του Ε.Ο.Τ. υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση από την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ε.Ο.Τ. τέλος δεκαετίας 1970. Αρχικά με δάπεδο από ασφαλτοτάπητα και από το 1985 περίπου και μετά το γήπεδο ανακατασκευάστηκε με τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου τεχνολογίας quick (χυτή σύνθεση από γαρμπιλοσκυρόδεμα) και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού. Μετά από χρόνια καθημερινής χρήσης και τμηματικών επισκευών, το δάπεδο του γηπέδου εμφανίζει φθορές και επικίνδυνες ανισοεπίπεδες επιφάνειες και χρειάζεται καθολική πλέον αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου, σύγχρονης τεχνολογίας αθλητικού δαπέδου και φιλικότερου για τους χρήστες.

Όσον αφορά τo γήπεδο 5Χ5 απέναντι από το Κολυμβητήριο, εμφανίζει μεγάλες φθορές στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως όσον αφορά στον τεχνητό χλοοτάπητα. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αλλάξει χρήση στο γήπεδο, μετατρέποντάς το σε γήπεδο τένις.

Το νέο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου διαμορφώνεται στην ακάλυπτη έκταση που σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης πίσω από το κτίριο της Ένωσης Μεραμβέλλου μέχρι την περίφραξη του βορεινού γηπέδου τένις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ