Άμεση η απάντηση του αντιδημάρχου Μαλεβιζίου για τα μπάζα στον Σκαφιδαρά

Η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθειες εδώ και μήνες να προστατεύσει την περιοχή, δηλώνει ο Γ. Πετούσης

Άμεση ήταν η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Μαλεβιζίου Γιώργου Πετούση μετά το δημοσίευμα του cretalive που αφορούσε στις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Σκαφιδαρά στο Γάζι για την ανεξέλεγκτη ρίψη πάσης φύσεων σκουπιδιών σε έκταση κοντά στο γήπεδο του Αλμυρού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες είχαν εντοπιστεί και φορτηγά του Δήμου Μαλεβιζίου να μεταφέρουν στο ίδιο σημείο μπάζα.

Μιλώντας στο cretalive, ο κ. Πετούσης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για οχήματα του δήμου, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «εμείς έχουμε συνεχώς το νου μας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο μαζέψαμε 30 φορτηγά μπάζα. Είχαμε τοποθετήσει μία αλυσίδα και κάποιοι την έκοψαν. Κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε την περιοχή".

Όπως επισήμανε ακόμη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οχήματα του δήμου είχαν μεταβεί προ καιρού στο σημείο για να καθαρίσουν την περιοχή, καθώς κάποιοι άγνωστοι είναι εκείνοι που ρίχνουν ανεξέλεγκτα μπάζα, όχι μόνο στο σημείο που επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αλλού.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πετούσης αναφέρει:

"Ο δήμος Μαλεβιζίου καταβάλλει συστηματικά, μεθοδικά και ξεπερνώντας τις δυνατότητες του, κάθε προσπάθεια να παύσει η ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και μπάζων στην οποία προχωρούν ασυνείδητοι σε διάφορα σημεία εντός των ορίων του δήμου.

Για τη διαχείριση των ογκωδών υλικών υφίσταται ήδη συνεργασία για την ορθολογική μεταφορά τους στους αδειοδοτημένους χώρους εναπόθεσης. Επιπλέον, από την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου ο δήμος Μαλεβιζίου έχει ήδη παρέμβει δυο φορές για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την περισυλλογή των απορριμμάτων εντός της ιδιοκτησίας του στην περιοχή του Αλμυρού άλλα και στην ευρύτερη περιοχή του Σκαφιδαρά. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους όσοι προβαίνουν σε πρακτικές υποβάθμισης του περιβάλλοντος και καλούμε τους δημότες να αναφέρουν κάθε τέτοια ενέργεια στην τεχνική υπηρεσία του δήμου".


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ