Από το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Ηρακλείου… στον Αρκτικό Κύκλο

Αντιπροσωπεία του σχολείου ταξίδεψε στη Φινλανδία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Στο Ίβαλο της Φινλανδίας, που βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό κύκλο, ταξίδεψε αντιπροσωπεία από τρείς εκπαιδευτικούς και πέντε μαθητές/τριες του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA229 με τίτλο “...E QUINDI USCIMMO A RIVEDER LE STELLE”. Το πρόγραμμα έχει θέμα την αστρονομία και συμμετέχουν συνολικά πέντε σχολεία από τις χώρες Ελλάδα, Φινλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία.

Για τέσσερις ημέρες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από τις πέντε χώρες παρακολούθησαν πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και θεατρικά δρώμενα σχετικά με το Ηλιακό μας σύστημα. Επίσης η κάθε χώρα παρουσίασε τα αποτελέσματα από τις δράσεις και τις ερευνητικές εργασίες που είχε εκτελέσει η καθεμία στον τόπο της. Τέλος, ήρθαν σε επαφή με την ιδιαίτερη φύση, παρατήρησαν το φαινόμενο του Βορείου Σέλας και γνώρισαν τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των γηγενών Σάμι της Λαπωνίας.

Η επόμενη κινητικότητα του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για το Λονδίνο με νέες ενδιαφέρουσες δράσεις και εμπειρίες από τον κόσμο της Αστρονομίας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί:

Κωνσταντίνα Μπατάλα (Δ/ντρια ΣΕΠ)

Βασίλης Γαργανουράκης (Συντονιστής Παιδαγωγικής Ομάδας)

Δημήτρης Καραογλανίδης (Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ