Αυλαία για τη Γιορτή της Γης στο Αρκαλοχώρι

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την Παρασκευή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η έναρξη της Γιορτής της Γης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου στο Ανοιχτό Γήπεδο μπάσκετ στο Αρκαλοχώρι.

Η πρώτη μέρα έφερε πολλούς μικρούς φίλους για να απολαύσουν τα διαδραστικά παιχνίδια με την Κατερίνα Τερζάκη. Τα πλουμιστά παραμύθια για τσ'αγαπης το καμίνι με αφήγηση από την Ορφανουδάκη Ευαγγελία και την μουσική συνοδεία του μουσικού Συλιγάρδου Βαγγέλ, με την ιστορία του Ερωτοκριτου και της Αρετούσας.

Επίσης εγκαινιάστηκε έκθεση ζωγραφικής και μια πρωτότυπη κατασκευή κάστρου του Ερωτόκριτου από την Ελευθερία Νεοπούλου και τους μαθητές της από τα τμήματα ζωγραφικής του πολιτιστικού συλλόγου.

Σημαντική και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης - Μουσείο φυσικής ιστορίας στη γιορτή της Γης με ενημερωτικό περίπτερο.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με τη μουσική παράσταση του Γιώργου Γλυκοκόκαλου και τους μαθητές του από το τμήμα μουσικής του πολιτιστικού συλλόγου.

Τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική με θέμα πάντα τον Ερωτοκριτο μιας και όλο το τριήμερο είναι αφιερωμένο στο έτος Ερωτόκριτου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την Παρασκευή με τη διανομή σπόρων και σπορόφυτων καθώς και ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Επίσης θα λειτουργούν εργαστήρια υφαντικής, ψηφιδωτού και γαστρονομίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ