Χαραυγή: Ολοκληρώθηκε το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών

Με αντικείμενο τους χορούς του Έβρου

Με ευρεία συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, το 3ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού και Εκδρομικού Συλλόγου Η ΧΑΡΑΥΓΗ στις Αρχάνες με τίτλο «ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ – ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ»με εισηγητή τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλο κ Κωνσταντίνο Παπαδοκοτσώλη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

"Με την πολύτιμη βοήθεια και τις εξαιρετικές γνώσεις του ο εισηγητής μετέφερε στους χορευτές του συλλόγου αλλά και στους υπόλοιπους συμμετεχοντες από χορευτικά τμήματα και σχολές του Ηρακλείου την ομορφιά της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του Έβρου, ξεκινώντας την εισήγηση του αρχικά με μια ιστορική αναδρομή της χορευτικής, μουσικής και ενδυματολογικης εξέλιξης των Εβριτων.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση των βασικών χορών του Έβρου και παρουσιασθηκαν και οι παραλλαγές τους ανα τους χρόνους αλλά και σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Η παρουσίαση αυτή εντασσεται σε μια σειρά σεμιναριων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικος και Εκδρομικος Συλλογος Αρχανών Η ΧΑΡΑΥΓΗ για 3η χρονιά σε συνεργασία με τους εξαιρετους χοροδιδασκαλους του κα Ελευθερία Αδαμακη και Γιάννη Στιβακτακη με στόχο την γνωριμία των χορευτών και με άλλες χορευτικές κουλτούρες ανά την Ελλάδα.

Η προσπάθεια θα συνεχισθεί με την διοργάνωση και άλλων παρομοιων κύκλων Σεμιναριων και στο προσεχές διάστημα.

Η επόμενη δράση του έχει προγραμματιστει για την ερχόμενη Κυριακή 7.4.2019 και ώρα 11 πμ μέχρι τις 2 με θέμα την Παρουσίαση της Κρητικής παραδοσιακής Ενδυμασίας με εισηγητή τον κ Ευθύμη Βασιλάκη ειδικό ερευνητή στους χώρους του Συλλόγου στις Αρχάνες (κτίριο πρώην Οίστρος ) με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση της τάξης των 5 ευρώ".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ