Δημοφιλής προορισμός παραμένουν τα Μάλια

Γ. Μαστοράκης: “Ακολουθούμε μια στοχευμένη πολιτική και έχει αρχίσει να αποδίδει αισθητά ώστε να δέχονται τα Μάλια λιγότερο νεανικό τουρισμό”

Τα Μάλια εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους νεαρούς Βρετανούς, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μειωθεί κατά 40% τα κρεβάτια που διατίθενται σε γραφεία τα οποία διακινούν νέους.

“Ακολουθούμε μια στοχευμένη πολιτική και έχει αρχίσει να αποδίδει αισθητά ώστε να δέχονται τα Μάλια λιγότερο νεανικό τουρισμό” μας είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι την τελευταία τριετία τα 14.000 κρεβάτια που διατίθεντο σε τουριστικά γραφεία για αυτή την κατηγορία πελατών έχουν μειωθεί στα 6.000.

Τα Μάλια είναι φέτος ο απόλυτος προορισμός των Βρετανών τουριστών που αναζητούν έντονη διασκέδαση με άφθονη κατανάλωση αλκοόλ, ξεπερνώντας το ισπανικό Magaluf, σύμφωνα με το Party Hard Travel.

Το 2018, το Magaluf που πέρυσι ήταν ο κορυφαίος προορισμός διακοπών για νεαρούς Βρετανούς, δεν βρίσκεται ούτε στην πρώτη πεντάδα, η οποία αποτελείται από τα Μάλια, τον Κάβο, την Ίμπιζα, τη Ζάκυνθο και την Αγία Νάπα.

Τα Μάλια έχουν γίνει γνωστά για τα ξέφρενα πάρτι και την έντονη διασκέδαση στα νυχτερινά μαγαζιά. Ο αντιδήμαρχος, κ. Ευτύχιος Μουντράκης, είχε δηλώσει πέρυσι σχετικά στους Times ότι ο προορισμός άφησε τους τουρ οπερέιτορ να προωθήσουν μια εικόνα που δε συνάδει με τον προορισμό.

Τα Μάλια δεν είναι για σεξ, ναρκωτικά και οτιδήποτε άλλο, είπε. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κρήτης, ο οποίος τροφοδοτεί την τοπική οικονομία του νησιού με εκατ. ευρώ.

Ξενοδόχοι της περιοχής έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν εκφράζουν απέχθεια στους Βρετανούς τουρίστες, αλλά τέτοιες ομάδες τουριστών λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. "Με μια σφυρίχτρα οδηγούν μεθυσμένους εφήβους από τα ξενοδοχεία σε μπαρ της πόλης. Αυτό δεν είναι αποδεκτό" τονίζουν.

Πηγή: patris.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ