Εβδομάδα αϊκιντο στο Ηράκλειο

Από τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου

Το Aikido Dojo Ηρακλείου για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνει ελεύθερη εβδομάδα εξάσκησης αϊκίντο, από τις 14 - 20 Οκτωβρίου 2019, για όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη από κοντά! Τα μαθήματα θα γίνονται στην έδρα του Aikido Dojo Ηρακλείου, οδός Θ. Ματθαιάκη 31 στη περιοχή Κορώνη Μαγαρά.

Το Πρόγραμμα 2 μαθήματα την ημέρα, πρωί στις 10:00 και βράδυ στις 20:30 και όλοι οι ενδιαφερόμενοι(επισκέπτες, ασκούμενοι ήδη σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη κ.λπ.), ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωματικών ικανοτήτων θα μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα δωρεάν φορώντας άνετα ρούχα. Τι είναι το Αϊκίντο Το Αϊκίντο ανήκει στην κατηγορία των πολεμικών τεχνών που ονομάζονται «μπούντο», μονοπάτια δηλαδή που οδηγούν, πέρα της σωματικής εξάσκησης και στη πνευματική βελτίωση του ασκούμενου. Δημιουργήθηκε από τον Μοριχέι Ουεσίμπα (1883 – 1969), έναν κορυφαίο δάσκαλο πολεμικών τεχνών ο οποίος για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήταν γνωστός για την δεινότητα των τεχνικών του, την αλλαγή και το πάθος του για εσωτερική ολοκλήρωση. Σήμερα το Αϊκίντο είναι μια παγκόσμια τέχνη αφού διδάσκεται πλέον σε 135 χώρες με χιλιάδες ασκούμενους κάθε ηλικίας. Το Αϊκίντο δεν έχει αγώνες, ούτε σκοπό να βγει κάποιος νικητής από μια αναμέτρηση. Εκτός της καλής σωματικής υγείας παράλληλα αναπτύσσει και δυναμώνει την αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής. Το Ντότζο είναι ένα ιδανικό μέρος για να εμβαθύνει κανείς, μέσω της εξάσκησης, στην κατανόηση του εαυτού του και να πραγματώσει αυτό που ο Ιδρυτής του αϊκίντο ονόμασε banyu-aigo (αγάπη και προστασία για τα πάντα στη φύση). Ο Νίκος Ιλαρίδης, 3ο νταν Αϊκίντο και 2ο νταν Ιάιντο, είναι ο επικεφαλής του Aikido Dojo Ηρακλείου. Έχει μελετήσει Αϊκίντο στο ιστορικό Κουμάνο Τζούκου Ντότζο της Ιαπωνίας που ίδρυσε ο δημιουργός του αϊκίντο, Μοριχέι Ουεσίμπα. Διδάσκει Αϊκίντο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο(πρώην ΤΕΙ).

Τοποθεσία/επικοινωνία Αikido Dojo Ηρακλείου, Θ.Ματθαιάκη 31, Κορώνη Μαγαρά, [email protected], www.aikido-heraklion.gr, τηλ.επικοινωνίας: 6972 414 419

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ